Eveniment

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani. Japoneza Kane Tanaka se născuse pe 2 ianuarie 1903

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2022, 12:39 908

O femeie japoneză certificată drept cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani, au anunţat luni autorităţile locale.

Kane Tanaka, care a murit pe 19 aprilie, s-a născut pe 2 ianuarie 1903, în oraşul Fukuoka, în acelaşi an în care fraţii Wright au zburat pentru prima dată, iar Marie Curie a devenit prima femeie care a câştigat un premiu Nobel.

Ea a fost recunoscută de Guinness World Records ca fiind cea mai bătrână persoană din lume în martie 2019, la vârsta de 116 ani. Ea a devenit cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată în Japonia după ce a împlinit 117 ani şi 261 de zile în septembrie 2020.

Tanaka, a cărei viaţă a traversat mai multe epoci imperiale japoneze - Meiji, Taisho, Showa, Heisei şi Reiwa - a avut o stare de sănătate relativ bună până de curând şi a trăit într-un azil de bătrâni, unde îi plăceau jocurile de societate, rezolvarea problemelor de matematică, sucurile şi ciocolata.

În anii tinereţii sale, Tanaka a condus diverse afaceri, inclusiv un magazin de tăiţei şi un magazin de prăjituri de orez. S-a căsătorit cu Hideo Tanaka în urmă cu un secol, în 1922, dând naştere la patru copii şi adoptându-l pe al cincilea.

Ea plănuise să folosească un scaun cu rotile pentru a participa la ştafeta torţei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, dar pandemia globală COVID-19 a împiedicat-o să facă acest lucru.

Când Guinness World Records a recunoscut-o ca fiind cea mai în vârstă persoană în viaţă, a fost întrebată care a fost momentul în care a fost cea mai fericită în viaţă. Răspunsul ei: "Acum".

Rutina ei zilnică a fost descrisă la vremea respectivă ca incluzând o trezire la ora 6 dimineaţa şi după-amieze petrecute studiind matematica şi practicând caligrafia.

"Una dintre îndeletnicirile preferate ale lui Kane este un joc de Othello şi a devenit o expertă la clasicul joc de societate, învingând adesea personalul căminului de bătrâni", a declarat Guinness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO