Eveniment

Cea mai mare sumă de bani oferită vreodată de SEC- Autoritatea de Reglementare Financiară Americană ca ”premiu” pentru cineva care a dezvăluit dosarele ascunse de la Ericsson: 279 milioane de dolari

Cea mai mare sumă de bani oferită vreodată de SEC-...

Autor: Ştefan Stan

26.05.2023, 16:05 845

Suma record de 279 de milioane de dolari acordată la începutul acestei luni de către Comisia pentru valori mobiliare şi burse a fost oferită în urma unui caz de mită împotriva companiei de telecomunicaţii Ericsson, scrie WSJ. 

Premiul acordat în cadrul programului "cash for tips" al SEC a fost legat de acordul de 1,1 miliarde de dolari pe care compania suedeză l-a încheiat cu autorităţile americane în 2019, în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora a conspirat să facă plăţi ilegale pentru a câştiga afaceri în cinci ţări, încălcând legile americane împotriva mitei, potrivit unor persoane familiare cu acest caz.

SEC nu a numit acţiunea de aplicare a legii care stă la baza premiului şi nu a identificat informatorul, în conformitate cu normele de protecţie a informatorilor care împiedică autoritatea de reglementare să divulge aceste informaţii publicului.

O serie de presupuşi paşi greşiţi din 2019 au determinat Ericsson să accepte în martie să pledeze vinovat şi să plătească o amendă suplimentară de aproximativ 207 milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile de încălcare a acordului de amânare a urmăririi penale încheiat în 2019 cu Departamentul de Justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO