Ceferiştii ameninţă cu greva generală şi cer „salvarea“ CFR Marfă

26 iul 2013 Autor: Mirabela Tiron

Sindicatele din CFR ameninţă cu greva generală. Ieri, 2.500 de sindicalişti au protestat în faţa Ministerului Transporturilor şi a Guvernului împotriva a ceea ce ei numesc lipsa de măsuri pentru salvarea CFR Marfă şi anticipatele reduceri de personal.

Sindicaliştii susţin că guvernul urmează ordinele FMI şi nu este interesat de soarta transportului pe calea ferată. Sindicatele din CFR anunţă aproape an de an că intră în grevă generală, dar nu a existat nicio grevă de amploare în ultimii anii.

Sindicaliştii solicită reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, acordarea de subvenţii pentru CFR şi alocarea de bani pentru investiţii. În prezent, situaţia transportatorului CFR Marfă este incertă. Dacă premierul Victor Ponta spune că privatizarea are nevoie de avizul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT), al cărui şef este preşedintele Traian Băsescu, Administraţia Prezidenţială spune că nici vorbă de aşa ceva, pentru că CSAT nu are în atribuţii avizarea de privatizări.

CFR Marfă a finalizat anul trecut cu afaceri de 217 milioane de euro şi pierderi nete de 91 milioane de euro.

În urma licitaţiei pentru vânzarea pachetului de 51%, compania GFR (deţinută de Gruia Stoica) a fost desemnată câştigătoare.

CFR Călători a avut anul trecut afaceri de 1,6 miliarde de lei (360 milioane de euro) şi pierderi de 992 milioane de lei (221 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

 
Cuvinte cheie:
Ceferiştii
, greva generală
, CFR Marfă
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Gigi Berlogea - 26 iulie 2013, 08:30

ACUM VIN SI INTREB
CAND ERA MAI BINE INAINTE DE ..CE S-A INTAMPLAT IN.. DECEMBRIE 89 CAND AVEAI LOCURI DE MUNCA SIGURE SI LEAFA BUNA LA CFR SI PERMISE DE CALATORIE LA TOATA FAMILIA SAU ACUMA? HA?TACI CA-I ”BINE ”!

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide