Eveniment

Cehii care au cumpărat CME susţin că nu au în plan să vândă PRO TV-ul. Grupul PPF: Vrem să dezvoltăm în continuare businessul. Nu este nevoie de schimbări majore la nivelul operaţiunilor

Petr Kellner, miliardarul ceh care controlează grupul PPF

Petr Kellner, miliardarul ceh care controlează grupul PPF

Autor: Alex Ciutacu

31.10.2019, 07:40 215

Grupul CME, proprietarul PRO TV, ar urma să fie preluat efectiv în 2020 de către grupul ceh PPF, controlat de miliardarul Petr Kellner.

Grupul PPF, controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, nu plănuieşte momentan să vândă PRO TV sau celelalte active ale Central Media Enterprise (CME) din România, ci vrea să dezvolte businessul în continuare, după ce a cumpărat toate activele CME de la gigantul american AT&T într-o tranzacţie de 2,1 miliarde dolari.

„Achiziţia CME este o oportunitate unică de investiţii într-unul dintre cei mai mari producători de conţinut din regiunea Europei Centrale şi de Est. Cumpărăm o companie media sănătoasă şi bine gestionată, cu o cotă de piaţă ridicată, cu audienţă, şi intenţionăm să dezvoltăm în continuare businessul, care va avea un rol important în portofoliul nostru“, au transmis repre­zentanţii grupului PPF, întrebaţi de ZF care sunt planurile miliardarului ceh cu activele CME din România şi dacă are în vedere vânzarea lor.

Gigantul american AT&T a vândut toate activele CME, cel mai mare operator de televiziune din Europa Centrală şi de Est, către vehiculul de investiţii controlat de Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO