Eveniment

Cel de-al treilea atacator care a fugit de pe aeroportul Zaventem este Najim Laachraoui

Cel de-al treilea atacator care a fugit de pe aeroportul...

Autor: Roxana Maciuca

23.03.2016, 09:58 266

Najim Laachraoui, cunoscut sub numele de Soufiane Kayal, este cel de-al treilea atacator din aeroportul Zaventem, care a reuşit să scape. Poliţia belgiană a găsit centuri explozive nedetonate în aeroport.

Laachraoui este căutat şi în cadrul anchetei cu privire la atentatele din Paris, amprentele sale fiind descoperite în două dintre locaţiile ocupate de atacatorii din Paris şi pe mai multe centuri explozive.

În vârstă de 24 de ani, el este căutat de autorităţi din decembrie sub numele de Soufiane Kayal.

Potrivit RTBF, există mai multe indicii care susţin ipoteza că Laachraoui ar fi construit dispozitivele explozive utilizate în atentatele din Paris. El ar avea compentenţele necesare în electromecanică pentru a construi dispozitivele pe care au fost descoperite amprentele sale. De asemenea, în locuinţa din Schaerbeek (Bruxelles) ar fi fost construite dispozitivele explozive utilizate în atentatele din noiembrie din Paris.

La fel ca fraţii El Bakroui, identificaţi drept presupuşii atacatori kamikaze de pe aeroportul Zaventem, Laachraoui se află în vizorul poliţiei belgiene pentru activităţile sale infracţionale şi pe numele său a fost emis un mandat internaţional de arestare din martie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO