Eveniment

Cel mai bine păzit secret al BOR. Răspunsul Patriarhiei la întrebarea: Câţi bani s-au strâns în 2016 pentru Catedrală?

Cel mai bine păzit secret al BOR. Răspunsul Patriarhiei...

Autor: Gândul

04.08.2016, 11:26 3309

Proiectul de construire a Catedralei Mântuirii Neamului a stârnit controverse încă de la lansarea sa, în anul 2005. Până în prezent, pentru lucrările de ridicare ale lăcaşului de cult s-au cheltuit, potrivit Patriarhiei Române, aproximativ 40 de milioane de euro.

La această sumă au contribuit, de-a lungul timpului, atât Guvernul, cât şi alte administraţii centrale şi locale. Săptămâna trecută, primarul Sectorului 1 al Capitalei a declarat că Patriarhia a trimis o solicitare către primăria de sector în care solicita alocarea sumei de 10 milioane de lei din bugetul acesteia pentru continuarea lucrărilor la Catedrală.

Reprezentanţii Patriarhiei au declarat, pentru Gândul, că aceste adrese au fost trimise, „în deplin acord cu prevederile legale” şi altor administraţii locale din ţară, respectiv „celor care au ajutat şi au manifestat intenţia de a sprijini proiectul Catedralei”. Câţi bani s-au strâns în acest an? Cui şi cum s-au trimis solicitări de donaţie? Răspunsul rămâne un mister. Mai mult, reprezentanţii Patriarhiei susţin că nu există o contabilizare a banilor strânsi până acum şi nici măcar a celor primite prin SMS, sistem pus la dispoziţie de BOR doritorilor să contribuie la construcţia Catedralei. „Nu există o analiză a sumelor provenite prin donaţii”, a declarat pentru Gândul Ionuţ Mavrichi, reprezentant al Patriarhiei.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat în urmă cu o săptămână că Primăria a primit o solicitare din parte Patriarhiei Române prin care se cerea sponsorizarea cu 10 milioane de lei a proiectului de construcţie a Catedralei Mântuirii Neamului. Aceeaşi sumă pare să fi fost cerută şi celorlaltor primării de sector. La Sectorul 1 proiectul nu a trecut, primăriile Sectoarelor 2 şi 3 au confirmat şi ele că au primit solicitarea, în timp ce reprezentanţii administraţiei Sectorului 6 susţin că nu au primit o astfel de cerere niciodată.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO