Eveniment

Cel mai bine platit roman lucreaza in telecom si a castigat 1,3 milioane de euro anul trecut. Cum comentati?

Cel mai bine platit roman lucreaza in telecom si a castigat 1,3 milioane de euro anul trecut
14.09.2009, 19:08 141

Cel mai bine platit roman a castigat anul trecut 4,86 mil. lei(1,3 mil. euro) din telecomunicatii prin retele cu cablu, potrivitdatelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscalapentru ZF.

Castigul lunar reprezinta circa 100.000 euro, adica 250 desalarii medii nete pe economie. "Nu cred ca o sa ne mai intalnim cusume de genul asta. Romania devenise o tara extrem de scumpa.Veniturile vor scadea. Partea de bonusuri si beneficii suplimentareva inregistra o scadere absolut obiectiva in conditiile crizei", aexplicat Mihaela Damian, managing partner al companiei de executivesearch Stanton Chase. Clasamentul celor mai mari venituri din 2008este dominat de consultanta pentru afaceri si management sisectorul financiar, cu cate trei prezente fiecare. Angajatii cucele mai mari venituri nete din Romania provin din Bucuresti,sectorul 1 dominand topul cu 5 prezente.

Pe locul doi in topul castigurilor se situeaza o persoana care acastigat 4 mil. lei (1 mil. euro) din intermedieri monetare.Consultanta pentru afaceri si management a adus unui bucurestean3,8 mil. lei (1 mil. euro), cu care ocupa pozitia a treia.

Locul patru in top ii revine unui contribuabil dintr-un domeniunou fata de anii trecuti, respectiv colec tarea deseurilornepericuloase. Venitul net anual ra portat in acest caz a fost de3,2 mil. lei (870.498 euro).

Domeniul financiar revine pe pozitia a cincea in top, cu unangajat din activitati de asigurari (altele decat cele de viata),din sectorul 1, care a castigat anul trecut 3,06 mil. lei (833.207euro).

Pe locurile sase si sapte figureaza consultanta pentru afacerisi management cu venituri de 2,82 mil. lei si respectiv 2,77 mil.lei obtinute de doua persoane din judetul Ilfov. Provincia estereprezentata o singura data in topul celor mai mari salarii lanivel national printr-o persoana din Sibiu, care a raportat unvenit net de 2,64 mil. lei din servicii anexe extractiei petrolului brut si gazelor naturale.

Comercializarea energiei electrice, care in 2007 avea treiprezente in top 10, apare o sin gura data in clasamentul veniturilor obtinute anul trecut, pe locul noua, cu un castig de 2,57mil. lei. Mai putin repre zentat este si do meniul in termedierilor monetare, cu doua aparitii, fata de patru in 2007. Topuleste inche iat de un angajat din acest do meniu, cu un castig netde 2,44 mil. lei.

Valoarea totala a casti gurilor obtinute de romanii din top 10se ridica la 32,2 mil. lei (8,7 mil. euro), cu mai bine de 10 mil.lei peste veniturile ra portate in 2007.

Criza economica mondiala a determinat in ultima perioadaajustari semnificative la nivelul castigurilor executivilor. Caurmare a reducerii bonusurilor si a scaderii performanteifinanciare a businessurilor, spe cialistii in executive search siangajatorii estimeaza ca cei mai puternici oameni din companii sevor trezi cu castiguri mai mici in acest an.

Cresterile salariale acce lerate din ultimii ani au dus in unelecazuri castigurile executivilor romani peste ce le ale omologilordin regiune, fiind impulsionate de nevoile companiilor de competente manageriale, de defi­citul de oameni si de expansiuneabusinessurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO