Eveniment

Cel mai bun indicator al inflaţiei. Covrigul, cea mai accesibilă gustare a românului, s-a scumpit cu 50% în unele simigerii din Bucureşti

În special la covrigăriile din zona centrală, preţul unui covrig a ajuns la 1,5 lei, faţă de 1 leu în urmă cu câteva luni

În special la covrigăriile din zona centrală, preţul unui covrig a ajuns la 1,5 lei, faţă de 1 leu în urmă cu câteva luni

Autor: Roana Rotaru

04.10.2018, 00:03 1388

„Preţul grâului e cu 30% mai mare. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit. Aceste scumpiri se duc în preţul final.“

O parte din simigeriile din Bucureşti au scumpit covrigul cu 50% în ultimele luni, de la 1 leu la 1,5 lei bucata, potrivit datelor din teren. Specialiştii din industria panificaţiei pun scumpirea covrigului pe seama creşterii costurilor de producţie, de la grâu la combustil, în timp ce consumatorii susţin că proprietarii de covrigării profită de traficul intens din zonele cheie ale Bucureştiului.

„Preţul grâului e cu 30% mai mare faţă de momentul recoltării. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit de la începutul anului. Evident că aceste scumpiri se duc în preţul final, nu numai în industria panificaţiei, ci şi în alte sectoare“, a spus Aurel Popescu, preşedintele Rompan, o asociaţie care reuneşte producătorii din industria panificaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO