Eveniment

Cel mai generos cadou lăsat de PSD: o creştere salarială de 5,5 miliarde de lei pentru angajaţii de la stat

Noua majorare salarială - de 10% a salariilor funcţionarilor -, adusă printr-un amendament la o ordonanţă a guvernului, dă din nou peste cap „draftul“ noii legi a salarizării unitare a bugetarilor.

Noua majorare salarială - de 10% a salariilor funcţionarilor -, adusă printr-un amendament la o ordonanţă a guvernului, dă din nou peste cap „draftul“ noii legi a salarizării unitare a bugetarilor.

Autor: Adelina Mihai

11.11.2015, 00:04 710

Deputaţii PSD vor să majoreze salariile tuturor bugetarilor cu 10% începând cu luna decembrie a acestui an, potrivit unui anunţ făcut ieri de deputaţii PNL, în urma unei discuţii din Parlament. Impactul financiar al acestei măsuri ar fi de 2,2 miliarde de lei, la care se adaugă sumele necesare pentru majorările salariale din învăţământ şi din sănătate, anunţate anterior (1,6 miliarde de lei – sumă necesară pentru majorarea cu 25% a salariilor din învăţământ- şi  1,7 mi­liarde de lei - impactul majorării salariale cu 25% pentru personalul din sănătate).

Ordonanţa dată de guvern pentru majorarea salariilor personalului medical a ajuns în Camera Deputaţilor cu un amen­dament făcut de senatori şi cu care deputaţii au fost de acord: includerea personalului din sectorul asistenţei sociale în categoria celor care primesc un plus de 25% la salariu începând de anul viitor. O surpriză a venit însă din partea deputaţilor PSD, care pre­gătindu-se pentru un nou an electoral, au decis peste noapte să ofere o majorare salarială în masă bugetarilor, cu o pondere la care angajaţii din privat nici nu pot visa: 10% pentru toţi „birocraţii“ de la stat.

Decizia parlamentarilor de a face un cadou de 5,5 miliarde de lei în prag electoral este cu atât mai periculoasă dacă se ia în calcul istoria recentă. În 2008, tot printr-o ordonanţă de guvern, s-a decis majorarea salariilor buge­tarilor (întâi cu 4,5% şi apoi cu încă 5,5%), pentru ca, la jumătatea anului 2010, costurile să nu mai poată fi susţinute şi să se decidă o tăiere de 25% a fondurilor destinate salarizării angajaţilor de la stat. Bugetarii abia au revenit la nivelul salarial din 2010 după creşterile succesive făcute în timpul mandatului lui Victor Ponta, care a încercat suplimentar, prin ordonanţa aflată în prezent în discuţii în Parlament, să mai elimine din inechităţile din sistem prin majorarea salariilor din sănătate. În plus, în ultima zi de guvernare, el a mai aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care s-a decis majorarea salariilor cu 15% pentru personalul din învăţământ începând cu luna decembrie (un efort financiar de 1,6 mld. lei în 2016).

Noua majorare salarială - de 10% a salariilor funcţionarilor -, adusă printr-un amendament la o ordonanţă a guvernului, dă din nou peste cap „draftul“ noii legi a salarizării unitare a bugetarilor. De altfel, odată cu demisia premierului Victor Ponta s-au „îngropat“ şi discuţiile privind legea salarizării - un act normativ care nu s-a aplicat niciodată, deşi este în vigoare - şi care a ajuns astăzi doar un folder cu 44 de documente Excel şi Word aflat în calculatorul unui director de la Ministerul Muncii.

Potrivit deputatei PNL Claudia Boghicevici, creşterea de 10% în sistemul bugetar coroborată cu celelalte creşteri salariale din sistemul medical şi învăţământ înseamnă o creştere de 0,7% din PIB la deficit, în contextul în care România şi-a luat angajamentul că va respecta ţinta de 3% pentru deficitul bugetar conform criteriilor de la Maastricht şi ţinta de deficit structural de 1% din PIB conform MTO-ului (obiectivul bugetar pe termen mediu).

„Impactul separat pentru creşterea de 10% luat în considerare de Mi­nisterul Finanţelor Publice este de 2,2 miliarde lei! Avem în acelaşi timp şi imperativul moral al solicitărilor românilor care au protestat împotriva acestui mod iresponsabil de a se face politică în România, o politică a pomenilor electorale, a măsurilor populiste luate de politruci şi nu de oameni de stat responsabili şi de membri ai unei clase politice profe­sionalizate“, a spus Boghicevici, membru al Comisiei pentru Muncă şi Pro­tecţie Socială din Camera Depu­taţilor.

Statul cheltuieşte anual circa 50 de miliarde de lei pe an pentru salarizarea personalului bugetar, iar angajaţii din sănătate şi din educaţie au fost, în mod tradiţional, cel mai prost plătiţi angajaţi din sistem. Iar acest lucru este confirmat şi de statistici: dacă în educaţie şi în sănătate angajaţii au un salariu mediu de circa 1.600 de lei net pe lună, funcţionarii din administraţia publică au câte 2.580 de lei net pe lună, cu până la 38% mai mult.

Tot statisticile arată că angajaţii de la stat câştigă, în medie, cu 19% mai mult decât cei din privat, întrucât joburile de la stat sunt în mare parte „de birou“, angajaţii au poate un nivel de studii mai ridicat, iar sindicatele au fost mai active în materie de solicitări de creşteri salariale.

În schimb, în mediul privat, creşterile salariale din ultimii ani nu au fost, în medie, mai mari de 5% pe an, iar majorări salariale „în masă“ nu se mai fac din perioada de boom economic. Dacă în privat o majorare salarială de 10% vine abia după ce un angajat este răsplătit pentru per­formanţa pe care a avut-o, iar rezultatele muncii sale s-au văzut în performanţa financiară a companiei, la stat a devenit o cutumă ca majorările salariale să nu ţină cont de evoluţia productivităţii, cât mai degrabă de trecerea timpului şi apropierea unui nou ciclu electoral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO