Eveniment

Cel mai mare cutremur din ultimii 10 ani în Marea Britanie: Magnitudinea seismului a fost de 4,4 grade

Cel mai mare cutremur din ultimii 10 ani în Marea...

Autor: Alex Ciutacu

17.02.2018, 22:17 752

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade, considerat a fi cel mai mare seism din Marea Britanie din ultimii 10 ani, a fost resimţit de-a lungul Ţării Galilor şi în sud-vestul Angliei, potrivit The Independent.

Mii de oameni au raportat cutremurul, epicentrul acestuia fiind localizat la 13 km de oraşul Swansea, în apropierea sătucului Clydach, potrivit British Geological Survey.

Cutremurul s-a resimţit de-a lungul zonei de sud-vest a Angliei, rezidenţii zonelor Bristol şi Cornwall raportând evenimentul către autorităţi.

Linne Watson, care lucrează la localul Village Tavern din Clydach a spus că cei 20 de membri ai staff-ului şi clienţii care se aflau în clădire, au părăsit incinta atunci când a început seismul.

Brigada pentru situaţii de urgenţă a transmis că a primit cel puţin şase apeluri legate de diferite proprietăţi care au fost afectate.

„Am primit o jumătate de duzină de apeluri care raportau cutremurul. Am răspuns la unul dintre ele în zona oraşului Bristol pentru a oferi consiliere cu privire la daunele structurale”, a declarat un purtător de cuvânt al brigăzii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO