Eveniment

Cel mai mare festival de Esports din România are loc la Oradea

Cel mai mare festival de Esports din România are loc la...

Autor: Mediafax

06.07.2022, 16:41 138

Semifinalele şi finala Campionatului European de CS:GO (Euro CS:GO), al doilea turneu european de CS:GO organizat în România, vor avea loc pe 9 şi 10 iulie, la Oradea, 

Reprezentanta României, echipa OneTapGaming, se luptă miercuri în grupe cu echipele din Muntenegru, Norvegia şi Israel. Competiţia Euro CS:GO face parte alături de alte competiţii din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.

Programul Euro CS:GO

Cele mai bune 16 echipe europene de CS:GO au ajuns la Oradea pentru a îşi revendica titlul de campioană europeană şi locul în cadrul Campionatului Mondial din Bali (Asia). Cele 16 echipe sunt împărţite în 4 grupe, iar câştigătoarea fiecărei grupe va ajunge mai apoi în semifinale, urmând ca pe 10 iulie să aflăm cine este marea câştigătoare.

Programul campionatului Euro CS:GO este următorul:

• 6 iulie – grupa A – România, Muntenegru, Norvegia şi Israel + grupa B – Suedia, Croaţia, Macedonia de Nord şi Luxemburg

• 7 iulie – grupa C – Cehia, Spania, Belgia şi Slovacia + grupa D – Serbia, Ucraina, Germania şi Austria

• 8 iulie – Playoff

• 9 iulie – semifinale, orele 15:00 şi 20:00

• 10 iulie – finala Euro CS:GO 2022, ora 20:00

Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari. Câştigătoarea Euro CS:GO 2022 va ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia). Echipa OneTapGaming, reprezentanta României de anul acesta, a ocupat în 2021 locul 2 la Campionatul Mondial din Israel.

Competiţia Euro CS:GO face parte alături de alte competiţii din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.

Alături de Campionatul European de CS:GO între 6 şi 10 iulie vor mai avea loc alte patru competiţii: Crusaders Crown, Esports Corporate, Girl Gamer European Championship şi încă un turneu surpriză. Prize pool-ul total al acestor competiţii se ridică la peste 50.000 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO