Eveniment

Cel mai mare producător de medicamente din tară este gata să livreze antiviral COVID. Terapia Cluj pregăteşe un stoc de 1,3 milioane de tablete

Cel mai mare producător de medicamente din tară este...

Autor: Laura Buciu

23.09.2021, 14:30 2910

Cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia Cluj, este pregătit să asigure cantităţi record de FluGuard, practic Favipiravirul care lipseşte din farmaciile din ţară şi care este medicamentul antiviral folosit cu succes în tratarea formelor uşoare şi medii de COVID-19.

Terapia a transmis, joi, că va asigura accesul pacienţilor români la medicamentul antiviral folosit cu succes în tratarea formelor uşoare şi medii de COVID-19.

Potrivit producătorului, va fi asigurată disponibilitatea unui stoc de 1,3 milioane de tablete de FluGuard (favipiravir), care se află în ţară, pentru a răspunde nevoilor imediate în plin val patru al pandemiei.

În plus, Terapia este pregătită şi de această dată să răspundă unei nevoi acute generate de creşterea alarmantă a numărului de noi cazuri COVID-19, prin fabricarea şi importarea unor cantităţi - record de FluGuard: 2,4 milioane de tablete de FluGuard pot fi livrate de companie, chiar în primele 2 săptămâni ale lunii octombrie.

De asemenea, pentru asigurarea unor stocuri suficiente de FluGuard necesare tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în cel de-al patrulea val, compania are capacitatea de a aduce în ţară în prima săptămână din luna noiembrie o altă tranşă de 2,4 milioane de tablete de FluGuard, medicament anti-COVID.

În acelaşi timp, Terapia caută împreună cu autorităţile o soluţie rapidă ca acest antiviral oral care şi-a dovedit eficienţa împotriva bolii provocate de noul coronavirus să poată fi prescris în fazele incipiente ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 de către medicii de familie pentru a fi eliberat pacienţilor în farmacii, în baza unei reţete medicale.

„Doar cu solidaritate vom reuşi să trecem cu bine peste valul patru, al variantei Delta. Este în continuare nevoie de sprijin, motiv pentru care şi în acest nou val, Terapia va continua să susţină sistemul de sănătate şi pacienţii români în această luptă împotriva pandemiei COVID-19. De asemenea, lucrăm cu autorităţile în beneficiul pacienţilor pentru a crea un protocol de prescriere a antiviralului Fluguard de către medicii de familie şi de eliberare în farmacii pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii, diminuând totodată presiunea pe spitalele care tratează cazurile COVID-19”, a declarat dr. Dragoş Damian, CEO Terapia.

De la includerea favipiravirului în protocolul de tratament COVID-19 de către Ministerul Sănătăţii, Terapia a livrat cantităţi record de FluGuard pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19 au putut fi trataţi cu succes de medicii români cu antiviralul adus în ţară de compania de la Cluj.

Încă de la începutul pandemiei, favipiravir este evaluat în peste 50 de studii clinice; studiile finalizate, care au inclus peste 800 de pacienţi cu COVID-19, au dovedit eficacitatea şi siguranţa acestui antiviral, mai ales la administrarea în faza incipientă a bolii. Astfel, favipiravir a redus cu 4 zile timpul până la eliminarea virusului din organism, cu ameliorarea mai rapidă a simptomelor. În acelaşi timp, aceste beneficii au determinat reducerea riscului spitalizării şi a necesarului de oxigen. La sfârşitul 2021 sunt aşteptate rezultatele celor mai importante studii clinice, care vor fi folosite pentru autorizarea favipiravir în tratamentul COVID-19, în SUA, Brazilia, Mexic şi Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO