Eveniment

Cel mai mare proprietar german spune că limitarea chiriilor în Berlin este mai bună decât să devii ca Londra

Cel mai mare proprietar german spune că limitarea...

Autor: Mircea Nica

26.06.2019, 00:04 1757

Cel mai mare proprietar din Germania a îndemnat guvernul Berlinului să folo­sească planul de îngheţare a chiriei pentru a profita de oportunitatea pentru a gasi soluţii privind criza locuinţelor şi pentru a evita o situaţie asemănătoare cu cea din Londra, luând un ton surprin­ză­tor de noncombativ la cea mai re­centă reacţie de regle­men­tare, con­form Bloomberg.

Capitala Germaniei in­ten­ţionează să limiteze chiriile pentru cinci ani, ac­ţiune care va intra în vigoare în 2020, pentru a da timp oraşului să răspundă unor probleme mult mai alarmante. Acestea includ o lipsă de spaţiu de locuit la preţuri rezonabile şi clădiri care au nevoie de renovare, a spus în cadrul unui eveniment în Munich Rolf Buch, Vonovia SE Chief Executive Officer.

„Nu vrem oraşe ca Londra, unde doar cei foarte bogaţi îşi permit să locuiască în cartiere centrale”, a spus Rolf Buch.

Guvernul din Berlin ia cea mai ra­dicală măsură, prin îngheţarea chi­riilor, pentru a proteja rezidenţii de o criză a lo­cuinţelor, care a devenit o problemă po­litică care a tot crescut în întreaga lume, iar această mişcare riscă să înde­păr­teze in­vestitorii, îm­piedicând totul, de la m­o­der­nizarea feres­trelor la cons­truirea de aparta­mente noi care sunt necesare.

Rolf Buch a sub­liniat amploarea pro­blemei şi a arătat că in­dustria imo­biliară din Germania are nevoie de o fi­nanţare suplimentară de cel puţin 80 de miliarde euro pe an pentru următorul de­ceniu pentru a depăşi problemele de bază ale pieţei.

Vonovia însăşi nu va fi grav afectată de îngheţarea chiriilor, deoarece doar 10% din proprietăţile sale sunt în Berlin, a spus Buch.

Comentariile conciliatorii de la Vo­no­via arată cât de mari sunt proprietarii de teren care încearcă să contracareze imaginea lor de prădători de proprietate şi să reducă riscul altor reglementări. Deutsche Wohnen SE, care deţine aproximativ 112.000 de apartamente din Berlin, a declarat că va lega orice creştere viitoare a ratei de salarii astfel încât o gospodărie trebuie să cheltuiască maxim 30% din venitul net pe costurile de închiriere, cu excepţia încălzirii.

Eforturile din Berlin pentru a proteja chiriaşii, majoritatea populaţiei din oraş, a avariat companiile imobiliare, astfel acţiunile Deutsche Wohnen au scăzut cu aproape 22% luna aceasta, în timp ce acţiunile Vonovia au scăzut cu 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO