Eveniment

Cel mai nou pariu al lui Beyonce, celebra cântăreaţă americană: Un resort de lux în Dubai de 100.000 de dolari pe noapte

Cel mai nou pariu al lui Beyonce, celebra cântăreaţă...

Autor: Ştefan Stan

21.01.2023, 15:00 3136

În noiembrie 2008, primul hotel Atlantis din Dubai a fost inaugurat cu multă fanfară - un foc de artificii de 5 milioane de dolari, oaspeţi de primă mână din întreaga lume şi o reprezentaţie a vedetei pop Kylie Minogue. Douăsprezece luni mai târziu, emiratul a declarat că se află în pragul intrării în incapacitate de plată după ce a acumulat un munte de datorii pentru a transforma oraşul într-un centru de afaceri şi de comerţ, scrie Bloomberg. 

Paisprezece ani mai târziu, Atlantis The Royal - la doar o scurtă plimbare distanţă de staţiunea originală - urmează să se deschidă în acest weekend, împreună cu o mare parte din aceeaşi extravaganţă. Beyonce va cânta în faţa unei audienţe VIP pentru o sumă de 24 de milioane de dolari, iar focurile de artificii vor lumina cerul deasupra celebrei insule artificiale în formă de copac a oraşului, Palm Jumeirah.

Dubai şi Kerzner International vor spera ca deschiderea istorică a hotelului ultra-luxos, a cărui construcţie a costat aproximativ 1,5 miliarde de dolari, să nu reprezinte un semnal de vârf pentru emiratul care a fost în plină expansiune de când a apărut ca un refugiu sigur în timpul pandemiei, scăpând de o mare parte din incertitudinea geopolitică şi economică din alte părţi ale lumii.

"Dubai se află într-o poziţie semnificativ mai puternică acum decât în 2009", a declarat Monica Malik, economist şef la Abu Dhabi Commercial Bank. "Există o strângere fundamentală pe piaţa imobiliară, Emiratele Arabe Unite au introdus reglementări pentru a reduce riscurile sistemice, iar sectorul turistic este mai larg, mai multe persoane la nivel global descoperind Dubaiul după ce a gestionat cu fermitate pandemia."

Dacă au existat îngrijorări cu privire la momentul deschiderii, opulenţa staţiunii nu le arată. Hotelul, alcătuit din ceea ce par a fi blocuri Lego întrepătrunse, include 44 de apartamente cu propriile piscine cu infinit, precum şi una la etajul 22, un spectacol cu fântâni care scuipă foc, restaurante cu bucătari celebri şi cel mai mare acvariu de meduze din lume. Cele 231 de reşedinţe ultra-luxoase din clădire au fost deja vândute.

Oaspeţii vor trebui să plătească în medie 1.000 de dolari pe noapte pentru a sta într-una dintre camerele sale. De asemenea, hotelul are peste 100 de apartamente exclusive, apartamentul de top ajungând la 100.000 de dolari pe noapte.

"Suntem foarte optimişti în ceea ce priveşte călătoriile şi extrem de optimişti în ceea ce priveşte luxul", a declarat directorul executiv al Kerzner, Philippe Zuber, într-un interviu acordat din holul hotelului, dominat de o sculptură uriaşă din argint şi căptuşit cu acvarii de peşti din podea până în tavan. "Credem că în aceste domenii, oamenii nu vor face compromisuri. Înţelegem că piaţa s-ar putea confrunta cu unele recesiuni şi ar putea avea unele provocări, dar apetitul de a călători, apetitul de a fi împreună şi de a avea vacanţe calitative - acesta nu se va opri."

Atlantis The Royal se deschide în timp ce Dubaiul profită de un aflux de nou-veniţi în oraş, inclusiv ruşi care doresc să îşi protejeze averea, investitori israelieni, milionari în domeniul criptografic şi directori de fonduri speculative, după ce oraşul a relaxat restricţiile sociale şi a liberalizat legile pentru a-şi consolida poziţia de centru de afaceri preeminent al regiunii. Rezultatul este unul dintre cele mai mari boom-uri de locuinţe de lux din lume şi un an record pentru preţurile rezidenţiale şi numărul de tranzacţii.

"Niciunul dintre noi nu are un glob de cristal, dar văzând cum s-a schimbat piaţa din 2008, Dubaiul este un loc total diferit acum. Nu mai este atât de tranzitoriu", a declarat Helen Tatham, şefa vânzărilor şi închirierilor rezidenţiale de primă clasă la brokerul imobiliar Savills Plc. "Nu cred că suntem total rezistenţi la recesiune. Ar putea provoca câteva valuri pe piaţa noastră, dar în niciun caz Dubaiul nu este la fel de sensibil ca în 2008".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO