Eveniment

Cel puţin 25 de morţi în urma unui atentat comis în Afganistan

Cel puţin 25 de morţi în urma unui atentat comis în...

Autor: Mihai Draghici

16.06.2018, 17:41 5671

Cel puţin 25 de persoane au murit în urma unui atac cu vehicul-capcană produs sâmbătă la o reuniune a insurgenţilor talibani cu membri ai serviciilor de securitate afgane, în oraşul Nangarhar, situat în estul Afganistanului, informează site-ul agenţiei Reuters.

Mişcarea talibanilor afgani a anunţat un armistiţiu de trei zile cu ocazia sărbătorii musulmane Eid Al-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului. Cu acest prilej, în Afganistan au fost observate scene care păreau imposibile acum câteva zile - insurgenţi talibani îmbrăţişându-se cu membri ai serviciilor de securitate afgane.

Însă, la o astfel de reuniune, desfăşurată în oraşul Nangarhar, explozia unui vehicul-capcană a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane, a anunţat guvernatorul regional, Attaullah Khogyani.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar, cel mai probabil, a fost comis de organizaţia teroristă Stat Islamic sau de reţeaua Haqqani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO