Eveniment

Cel puţin 32 de persoane au murit în două accidente produse sâmbătă în Turcia

Cel puţin 32 de persoane au murit în două accidente...

Autor: Cosmin Pirv

21.08.2022, 09:11 136

Cel puţin 32 de persoane au murit şi 51 au fost rănite în două accidente produse sâmbătă în Turcia, potrivit BBC.

Sâmbătă dimineaţa, un autobuz a fost implicat într-un accident în apropiere de Gaziantep, provocând moartea a 16 persoane şi rănirea altor 21. Agenţia de presă DHA a precizat că o ambulanţă, un camion de pompieri şi un autobuz care transporta jurnalişti au fost loviţi de un autobuz de pasageri.

„Trei pompieri, doi lucrători de urgenţă şi doi jurnalişti figurează printre morţi”, a declarat guvernatorul din Gaziantep.

Câteva ore mai târziu, un camion a lovit o mulţime de oameni la 250 de kilometri distanţă, în Mardin, ucigând de asemenea 16 persoane şi lovind, se pare, lucrători ai serviciilor de urgenţă. Nu s-a raportat nicio legătură între aceste incidente.

29 de persoane au fost rănite în cel de-al doilea accident, dintre care opt grav, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca.

Incidentul din provincia Mardin, „s-a produs după ce frânele unui camion au cedat, care a lovit o mulţime”, a scris el pe Twitter.

Echipele de intervenţie fuseseră trimise la faţa locului în urma unui accident în care au fost implicate trei vehicule, a relatat agenţia de presă Anadolu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO