Eveniment

Cel puţin 6 adolescenţi morţi într-un accident în care a fost implicat un microbuz şcolar în Franţa

Cel puţin 6 adolescenţi morţi într-un accident în care a fost implicat un microbuz şcolar în Franţa

Autor: Roxana Maciuca

11.02.2016, 11:40 6300

Cel puţin şase adolescenţi au murit, joi dimineaţă, după ce un microbuz şcolar a intrat în coliziune cu un alt vehicul, în vestul Franţei, la o zi după ce un accident similar a avut loc în estul ţării, soldat cu moartea a doi copii, informează publicaţia Le Figaro.

Accidentul rutier a avut loc în departamentul Charente-Maritime, din vestul Franţei, în jurul orei locale 07.15 (08.15 - ora României), când un microbuz şcolar a intrat în coliziune cu un camion.

Microbuzul se deplasa de la Ile-d'Oleron la Surgeres, în departamentul Charente-Maritime.

Potrivit televiziunii BFMTV, cel puţin şase adolescenţi au murit. Trei persoane printre care şi şoferul microbuzului au suferit răni uşoare.

Iar alţi opt adolescenţi au reuşit să iasă fără asistenţă medicală din microbuz.

La bordul microbuzului se aflau "17-18 persoane", iar camionul transporta balast, potrivit primelor observaţii ale anchetei, a declarat o sursă apropiată investigaţiei.

Este al doilea accident în care a fost implicat un autovehicul de transport şcolar în Franţa în ultimele 24 de ore.

Miercuri dimineaţă, doi copii, cu vârste de 12 şi 15 ani, au murit după ce autocarul în care se aflau a intrat în coliziune cu un alt autovehicul în apropiere de comuna Montbenoit din departamentul Doubs (estul Franţei). Alte şapte persoane au fost rănite în accidentul de miercuri produs, cel mai probabil, pe fondul lapoviţei şi a carosabilului alunecos.

 
AFACERI DE LA ZERO