Eveniment

Cel puţin o bicicletă este furată pe zi în Capitală: Poliţiştii au deschis sute de dosare penale

Cel puţin o bicicletă este furată pe zi în Capitală:...

Autor: Florin Zafiu, Mediafax

07.07.2019, 14:32 72

În primele cinci luni ale anului 2019, în Bucureşti au fost furate 280 de biciclete, ceea ce relevă o medie de cel puţin un astfel de vehicul sustras pe zi. Dintre acestea, poliţiştii au recuperat 36 până în prezent. Anul trecut au fost furate aproape 1.000 de biciclete. 

În cursul anului 2018, poliţiştii din Bucureşti au deschis 989 de dosare penale pentru furt de biciclete, care înseamnă tot atâtea vehicule sustrase, se arată într-un răspuns al Poliţiei Capitalei, pentru MEDIAFAX. Din cele aproape 1.000 de biciclete furate anul trecut, poliţiştii au recuperat 174.

În urma unui calcul simplu, rezultă o medie de două biciclete furate pe zi în Capitală.

Aceeaşi sursă a mai precizat şi situaţia anului 2019, pentru primele cinci luni.

Astfel, Poliţia Capitalei a deschis 280 de dosare penale, iar până în prezent, au fost recuperate 36 de biciclete. Media în această situaţie este de cel puţin o bicicletă furată pe zi.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să cumpere biciclete care vin însoţite de documentele corespunzătoare pentru a avea siguranţa asupra produsului şi să nu fie încântaţi de preţul mic al ofertelor, deoarece vehiculele ar putea fi obiectul unor infracţiuni de furt.

În acest caz, cumpărătorul ar putea rămâne şi fără banii achitaţi, şi fără bicicleta achiziţionată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO