Eveniment

Cele mai dinamice sectoare la început de 2018: O treime dintre noile angajări s-au făcut în industria prelucrătoare. Peste 50.000 de noi angajări s-au făcut în primele două luni din 2018, cele mai multe în industrie, servicii administrative şi sănătate

Felix Toma, country manager pe România şi Bulgaria în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group.

Felix Toma, country manager pe România şi Bulgaria în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group.

Autor: Adelina Mihai

20.04.2018, 00:05 595

Industria prelucrătoare, serviciile adminis­trative şi suport, sănătatea şi asistenţa socială, informaţiile şi comu­ni­caţiile şi comerţul sunt sectoarele în care s-au făcut cele mai multe noi angajări în primele două luni din an, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, peste 80% din totalul celor 51.600 de noi angajări făcute în primele cinci luni din an au fost realizate în aceste cinci sectoare de activitate.

„Statisticile privind evoluţia angajărilor din primele două luni confirmă tendinţa din anii anteriori, de creştere a efectivelor de personal din industrie şi în sectorul serviciilor administrative. Surpriza de anul acesta o reprezintă intrarea în top a sectorului medical, ceea ce arată că statul a devenit o competiţie din ce în ce mai mare pentru sectorul privat. Chiar am avut candidaţi din sectorul serviciilor medicale care au spus că preferă să se angajeze la stat în această perioadă, ca urmare a creşterilor salariale din acest domeniu”, a explicat Felix Toma, country manager pe România şi Bulgaria în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO