Eveniment

Cele mai multe accidente din Capitală se produc marţea, după ora 16:00. Care sunt zonele critice

Cele mai multe accidente din Capitală se produc marţea,...

Autor: Florin Zafiu

01.05.2019, 09:38 279

În primele 3 luni ale anului 2019, în Capitală s-au produs peste 130 de accidente, precizează Brigada Rutieră pentru MEDIAFAX. Majoritatea accidentelor s-au produs în zilele de marţi, în intervalul 16:00 - 20:00, iar principalele cauze sunt traversarea neregulamentară sau neacordarea de prioritate.

În primele 3 luni ale anului 2019, în Capitală au fost înregistrate 135 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 16 persoane, rănirea gravă a 126 persoane şi rănirea uşoară a 25 persoane. Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor şi neacordarea de prioritate celorlalte maşini.

Cele mai multe accidente s-au produs pe Şoseaua Berceni, Bulevardul Iulia Maniu şi Calea Dorobanţilor din Capitală, informează Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, în urma unei solicitări a agenţiei de presă MEDIAFAX.

"Un număr ridicat de accidente rutiere grave au fost înregistrate pe Şos. Berceni, Bd. Iuliu Maniu, Calea Dorobanţilor, Splaiul Independenţei şi Şos. Mihai Bravu.Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 16:00 – 18:00, dar şi în zilele de marţi", se mai arată în sursa citată.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, ca urmare a neregulilor depistate în trafic, poliţiştii rutieri au reţinut aproximativ 7.000 de permise de conducere.

"În primele 3 luni ale anului 2019, pe raza Municipiului Bucureşti, în cadrul acţiunilor şi activităţilor specifice, poliţiştii din cadrul instituţiei noastre au aplicat peste 45.000 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut peste 6.900 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea fiind pentru neacordarea de prioritate pietonilor, nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50 km/h. Au fost înregistrate 148 de dosare penale şi aplicate 227 sancţiuni contravenţionale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice", mai arată Brigada Rutieră.

Având în vedere faptul că în minivacanţă sunt aşteptate valori ridicate în trafic, poliţiştii Brigăzii Rutiere vor acţiona cu efective sporite, pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv, prevenirea blocajelor rutiere pe principalele artere şi la orele cu trafic inten, dar şi pentru prevenirea evenimentelor negative în punctele cu risc ridicat de accidente.

Şoferilor li se recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi, ori după ce au consumat băuturi alcoolice, să nu vorbească la telefon în timpul mersului fără a folosi dispozitivele speciale de tip “mâini libere”, să poarte centura de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO