Eveniment

Cele mai scumpe circuite turistice ajung la 4.000 de euro la Targul de Turism

Cele mai scumpe circuite turistice ajung la 4.000 de euro la Targul de Turism
30.03.2007, 20:52 266

Agentiile de turism romanesti prezente la Targul National de Turism propun circuite turistice in Laponia, Australia, Noua Zeelanda, America de Sud sau excursii in jurul lumii, destinatii ale caror preturi standard pentru turismul de masa ajung la 4.000 de euro.
"Am observat cum de la an la an pretentiile romanilor pentru vacante cresc odata cu preturile. Daca acum cativa ani cei mai multi alegeau vacante la hoteluri de doua stele, acum cei mai multi isi doresc sa locuiasca la trei stele plus sau la hoteluri de patru stele. Romanul ori merge sa se simta bine, ori nu merge deloc", spune Cristina Irimia, director de marketing la agentia de turism J'info Tours.
Agentia Paralela 45 a introdus anul acesta un circuit in Noua Zeelanda si Australia care dureaza 15 zile si costa 3.890 de euro de persoana, fara a include aici taxele de aeroport. La fel de scumpa este si o excursie in jurul lumii, cum este cea propusa de agentia Marshall Tourism, al carei pret se cifreaza in jurul sumei de 3.900 de euro fara taxe pentru 19 nopti de cazare.
De altfel, cele mai multe dintre destinatiile noi propuse de Paralela 45 fac parte din cele exclusiviste si au preturi care depasesc 1.000 de euro. Printre acestea se numara un circuit China-Hong Kong care costa 1.680 de euro, un circuit de 14 zile in China si Tibet, de la 2.090 de euro fara taxe si un alt circuit de 13 zile in India si Nepal, al carui pret este de 1.750 de euro fara taxe.
"Foarte multe dintre destinatiile noi sunt foarte scumpe pentru ca turistul roman isi permite sa plece in aceste vacante. Romanii inca aduna tot anul bani ca sa poata sa plece in concediu. Asa ca noi ne asteptam ca pentru fiecare dintre aceste destinatii sa vindem cel putin 35 de pachete", spune Elena Anghel, coordinator manager la agentia de turism Paralela 45.
Cu numerose propuneri exotice, si din punct de vedere al destinatiei si din punct de vedere al pretului, vine si agentia de turism Kara Travel.
Printre cele mai surprinzatoare se numara un circuit in Scandinavia, care include opriri la Capul Nord, Laponia, Insula Lofoten si Ruta de Aur. Pretul unui astfel de circuit pleaca de la 1.655 de euro pentru 23 de zile cu autocarul sau 17 zile cu avionul. La fel de exotic, dar mai scump, este si un circuit de 20 de zile care include Thailanda, Laos, Vietnam si Cambodgia, propus tot de cei de la Kara Travel, pentru care turistii ar trebui sa scoata din buzunar cel putin 2.750 de euro. O vizita de 22 de zile a principalelor zone turistice din America de Sud ajunge la 3.385 de euro.
Sigur ca aceste circuite care costa intre 1.500 si 4.000 de euro sunt circuitele standard propuse de catre agentii pentru excursiile de grup. Pentru clientii extrem de pretentiosi, preturile pot atinge 8.000 euro pentru cateva nopti la hotelul Burj'al Arab in Dubai, 25.000 de euro pentru Australia sau 10.000 euro pentru Brazilia. Trendul pe care l-au observat agentiile de turism: cele mai scumpe sunt lunile de miere, pentru care cei mai multi aleg locatii exotice ca insulele Maldive, Tenerife, Thailanda, Mauritius sau insulele Caraibe.
"Cel mai scump pachet turistic pe care l-am vandut a fost unul care a costat 18.000 de euro. A fost vorba de un pachet pentru doua persoane care au plecat in luna de miere. Pachetul a inclus atat Oceanul Indian si insulele exotice din zona, cat si un safari in Kenya", a declarat Cristina Irimia de la J'Info Tours.
Desigur, vom avea acces la destinatii din ce in ce mai scumpe in fiecare an si cu siguranta din ce in ce mai exotice. Un exemplu este ideea celor de la agentia de turism Alto Tours, care nu a devenit inca o oferta oficiala: o excursie la Polul Nord cu spargatorul de gheata, transfer cu elicopter particular, vizitarea ursilor polari, dar si a orasului Sankt Petersburg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO