Eveniment

Cele mai sigure 5 locuri în care să călătoreşti în 2020

Cele mai sigure 5 locuri în care să călătoreşti în...

Autor: Bogdan Nicolai

05.01.2020, 11:00 1445

Lumea poate părea înfricoşătoare, dar realitatea este că pot fi vizitate o mulţime de locuri superbe fără ca viaţa să fie pusă în pericol. Deşi nicio ţară nu este complet lipsită de criminalitate, iată 5 de locuri de călătorie cu un istoric foarte scăzut de infracţionalitate, conform TravelPulse.

Australia este considerată destinaţia cea mai sigură din lume pentru 2020, potrivit studiului anual de cercetare al Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP). Ţara ocupă primul loc în clasamentul general, precum şi în topuri efectuate în funcţie de vârstă şi de sex, deopotrivă copii, tineri şi vârstnici, bărbaţi şi femei fiind în siguranţă. Australia a fost numită recent "destinaţia anului" de revista Travel & Leisure.

Atât cei din generaţia "millennials" - născuţi între anii 1981-1996 -, cât şi călătorii de vârstă mijlocie sau de vârstă înaintată consideră Noua Zeelandă ca fiind cel de-al doilea cel mai sigur loc din lume după Australia. Această destinaţie paşnică cuprinde absolut toate tipurile de forme de relief, peisaje diverse şi le oferă o mulţime de posibilităţi şi experienţe turiştilor deschişi la minte şi la tot ce este nou.

Călătorii de vârstă medie şi matură sunt de acord că Suedia este printre cele mai sigure destinaţii din lume, conform datelor Berkshire Hathaway Travel Protection. În plus, acest superb stat nordic a fost desemnat "ţara cu cea mai bună reputaţie din lume".

Chiar dacă locurile extrem de aglomerate precum Roma sau Veneţia pot crea anxietate, este bine de ştiut că siguranţa nu ar trebui să fie o preocupare pentru vizitatorii Italiei. Există o mulţime de motive pentru a face din această ţară râvnită prima excelentă escapadă în 2020, iar faptul că turiştii se pot simţi în siguranţă este doar unul dintre ele.

Amsterdam rămâne unul dintre cele mai căutate oraşe din lume, iar siguranţa, dar şi senzaţia de libertate pe care le transmite sunt doar două dintre motivele pentru care Olanda este atât de mult vizitată. Nu doar Amsterdam, ci şi întreaga ţară este extrem de sigură, indiferent dacă turiştii merg acolo pentru a se distra cu prietenii, pentru un weekend romantic în doi sau pentru o vacanţă împreună cu copiii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO