Eveniment

Cele mai populate direcţii din Ministerul Finanţelor: IT-ul şi Contestaţiile au câte 200 de angajaţi, Comunicarea are 16 oameni – mai mult decât o redacţie, iar 24 de oameni fac cercetări pe care nu le vede nimeni

Ziarul Financiar începe astăzi rubrica „Administraţia publică, la raport“, o serie de articole care vor arăta structura, particularităţile, dar şii anomaliile instituţiilor publice din Românnia.

Cele mai populate direcţii din Ministerul Finanţelor:...

Autor: Adelina Mihai

28.08.2022, 10:22 1891

♦ Aproape 1.700 de angajaţi lucrau în luna iulie în Ministerul de Finanţe, instituţia care controlează şi direcţionează bugetul ţării de 380 de miliarde de lei pe an (32% din PIB) ♦ IT-ul şi direcţia de soluţionare a contestaţiilor (preluată în acest an de la Fisc) sunt cele mai numeroase departamente din cadrul Finanţelor, fiecare având câte peste 200 de angajaţi ♦ Direcţia de Comunicare şi PR are 16 angajaţi – mai mulţi decât o redacţie de ştiri -, pe când direcţia care se ocupă de PNRR  are doar 4 angajaţi ♦ Cel puţin 24 de oameni lucrează la studii, analize şi cercetări în cadrul Ministerului Finanţelor, dar rubrica „Rapoarte şi studii” nu a fost actualizată pe site de cinci ani.

Aproximativ 1.700 de angajaţi lucrau în luna iulie 2022 în cadrul Ministe­rului de Finanţe, numărul acestora fiind în creştere cu circa 200 de persoane faţă de luna ianuarie a acestui an, potrivit datelor centralizate de ZF. Creşterea numărului de angajaţi se datorează preluării, de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a direcţiei de soluţionare a contestaţiilor (care numără 190 de salariaţi), deşi Ministerul de Finanţe avea deja un serviciu de soluţionare a contestaţiilor care număra – şi care încă funcţionează în paralel cu direcţia nou-preluată - 11 oameni.

O analiză a organigramei Ministerului Finanţelor arată că, în cadrul ministerului, există 57 de „direcţii” şi ”servicii” – echivalentele departamentelor din mediul privat. În topul celor mai populate departamente de la Finanţe se află serviciile IT, unde lucrează 219 salariaţi (în cinci direcţii), direcţia de soluţionare a contestaţiilor (peste 200 de angajaţi) şi direcţiile de programare bugetară şi a investiţiilor, care au împreună aproape 180 de angajaţi. Există mai multe direcţii ”de programare bugetară” în cadrul ministerului: direcţia de sinteză a politicilor bugetare, direcţia de programare bugetară, direcţia de programare bugetară în sectorul economic,  direcţia de programare bugetară în sectorul social-cultural, direcţia de programare bugetară în securitate naţională şi administraţie etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO