Eveniment

Celebrul ziar New York Times a pus pe prima pagină numele celor care au murit de COVID-19, în condiţiile în care numărul deceselor se apropie de 100.000 în SUA. ”Nu erau doar simple nume pe o listă. Ei erau noi”

Celebrul ziar New York Times a pus pe prima pagină...

Autor: Mediafax

24.05.2020, 13:49 299

Ziarul a scris o scurtă introducere înainte de a enumera numele, vârsta, locul de reşedinţă şi o succintă descriere a vieţii lor, scrie Mediafax.ro

"Numerele singure nu pot măsura impactul coronavirusului, indiferent dacă este numărul pacienţilor trataţi, al joburilor suspendate sau al vieţilor pierdute", se precizează în deschiderea listei.

Marc Lacey editor al ziarului a precizat: Am vrut să fac ceva ce oamenii să poată să privească peste 100 de ani ca să înţeleagă cea ce trăim noi acum.

Liste ale victimelor provocate de COVID-19 au fost publicate şi de The Boston Globe luna trecută alături de o poză şi de scurtă descriere.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în New York a coborât sub 100 la ultima raportare. Guvernatorul a numit numărul deceselor "o tragedie, fără îndoială" dar a spus că nu poate ignora că trendul descendent este un semn pozitiv că New York se întoarce treptat la normal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO