Eveniment

Cellular Goods, firma de produse cosmetice bazate pe canabis, susţinută de legenda fotbalului, David Beckham, se pregăteşte de listarea la bursa din Londra la o valoare de 20 de milioane de lire sterline

Cellular Goods, firma de produse cosmetice bazate pe...

Autor: Paul Catargiu

07.02.2021, 07:00 241

Firma britanică Cellular Goods Plc., firmă ce produce produse cosmetice pe bază de canabis, ai cărei finanţator principal este David Beckham, caută să se listeze la Bursa de Valori Londoneză, scrie Bloomberg. Conform rapoartelor, compania se aşteaptă la o evaluare iniţială de 20 de milioane de lire sterline.

Înfiinţată în august 2018, firma se focusează pe producerea de produse cosmetice şi recuperare fizică ce au la bază canabis. Diferit de alte companii, Cellular Goods preferă sintetizarea canabisului în laborator faţă de extragerea acestuia din plante.

Listarea companiei vine după anunţul de anul trecut prin care guvernul britanic permite intrarea la Bursa de Valori a companiilor ce au la baza folosirea canabisului, doar cu scopuri medicinale. Marijuana medicinală a fost legalizată în 2018 în Marea Britanie, însă folosirea în scop recreaţional este în continuare ilegală.

La listare, Cellular Goods caută să obţină fonduri în valoare de 8 milioane de lire pentru a-şi dezvolta şi lansa o colecţie de produse de înaltă calitate pentru clienţii săi. Produsele cosmetice vor putea fi cumpărate de doritori din luna septembrie a acestui an, conform site-ului companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO