Eveniment

Celule Electrice Băileşti, firmă controlată de familia Chelu, a intrat în insolvenţă

Celule Electrice Băileşti, firmă controlată de...

Autor: Roxana Pricop

15.04.2015, 00:00 822

Firma Celule Electrice Băileşti (CLEL), controlată de familia Chelu după ce omul de afaceri Cătălin Chelu a decedat, a intrat în insolvenţă. Acţiunile CLEL au fost suspendate de la tranzacţionare. Mai multe firme şi Primăria Băileşti au cerut intrarea în insolvenţă pentru datorii neplătite în cuantum cumulat de circa 418.000 de lei.

Celule Electrice controlează 14,8% din acţiunile producătorului de piese pentru motoare Altur Slatina. Celule Electrice este al doilea cel mai mare acţionar al producătorului de piese, după Mecanica Rotes, firmă controlată tot de Chelu, care deţine 28% din capitalul Altur. În septembrie anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a somat mai multe firme care funcţionează ca vehicule investiţionale ale omului de afaceri Cătălin Chelu să lanseze oferta publică de preluare obligatorie la Altur Slatina.

ASF a constatat că firmele Celule Electrice Băileşti, Mecanica Rotes Târgovişte, Revan Com Galaţi, Galgros Galaţi, Surexcomp Brăila şi New Dezvolt Consulting acţionează concertat în cadrul acţionariatului Altur Slatina. Firmele deţin împreună circa 58% din acţiunile Altur şi erau controlate indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu. Acesta a fost dat în urmărire internaţională pentru mită, iar pe 8 decembrie a murit într-un spital în Amman (Iordania).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO