Eveniment

Centrele de imagistică şi radiologie Medima Health a deschis o nouă clinică în Brailă, o investiţie de 1,5 mil. de euro

Centrele de imagistică şi radiologie Medima Health a...

Autor: Mirabela Tiron

27.06.2022, 13:58 164

Medima Health, reţeaua  de clinici specializate în imagistică medicală şi radiologie, a deschis o clinică în Brăila, o investiţie de 1,5  milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Noua clinică oferă servicii de imagistică CT şi RMN, Medima a ajuns la a opt clinici pe piaţa locală prin această deschidere.

„Am decis să investim în deschiderea unei clinici de imagistică în Brăila deoarece am constatat că există un deficit al acestor servicii medicale raportat la nevoile populaţiei. Ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care sunt nevoite fie să aştepte luni de zile pentru o programare la stat, fie să se deplaseze în oraşele vecine pentru a efectua investigaţiile medicale de care au nevoie. (...)”, a spus Vlad Ardealeanu, CEO Medima Health.

Un studiu recent evidenţiază un decalaj semnificativ între România şi ţările din Europa de Vest în ceea ce priveşte utilizarea serviciilor de imagistică medicală. România se află pe ultimul loc în grup, cu un număr mediu anual de 38 examinări pe imagistică medicală la 1000 de locuitori, de 5,4 ori mai mic comparativ cu media UE de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori, potrivit raportului Health at a Glance, realizat de OECD şi Comisia Euroepană, citat de oficialii companiei.

Centrele Medima Health au încheiat anul 2021 cu afaceri de 14 milioane de lei, faţă de 3 milioane de lei anul anterior, potrivit mfinante.ro . În ultimii doi ani, odată cu preluarea de către fondul de investiţii Morphosis Capital, centrele Medima s-au extins constant, fiind prezente în Bucureşti, Alba Iulia, Călăraşi sau Sibiu.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO