Eveniment

CEO-ul Tarom spune că a îmbunătăţit cash-flow-ul companiei în semestrul I

Christian Heinzmann, directorul general (CEO) al Tarom. Foto: Răzvan Lupică

Christian Heinzmann, directorul general (CEO) al Tarom. Foto: Răzvan Lupică

Autor: Mirabela Tiron

10.07.2013, 20:57 170

Belgianul Christian Heinzmann, directorul general (CEO) al Tarom, al cărui mandat a fost redus cu trei ani de consiliul de administraţie, condus de Dan Pascariu, spune că în primul semestru din acest an cash flow-ul companiei a fost îmbunătăţit, după ce a refăcut rezervele de numerar, nivel ce permite Tarom încă un an de rezerve.

„Nu trebuie să uităm că la începutul anului ni s-au dat doar 12 luni de supravieţuire. Datorită măsurilor implementate, suntem acum în poziţia de a continua activitatea, ceea ce demonstrează că punerea în aplicare a planului de management dă rezultate”, spune Christian Heinzmann, director executiv Tarom şi Accountable Manager. În urmă cu câteva zile, Dan Pascariu, preşedintele consiliului de administraţie a organizat o conferinţă de presă în care a precizat că a redus mandatul belgianului pentru că nu este mulţumit de rezultatele activităţii lui.

În nouă luni de la trecerea sub management privat, Tarom a ajuns să caute al treilea director general, după ce a fost scurtat cu trei ani mandatul belgianului Christian Heinzmann, venit la conducerea companiei în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care primul candidat ales în octombrie, austriacul Heinrich Vytoupil, nu a mai semnat contractul, iar belgianul va pleca din companie în noiembrie anul acesta. Tarom a adunat în perioada 2008-2012 pierderi de peste 200 mil. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO