Eveniment

Cercetătorii francezi vin cu o veste bună pentru toată lumea: Omicron este mai puţin severă decât Delta, cu până la 80%

Cercetătorii francezi vin cu o veste bună pentru toată...

Autor: Petru Mazilu

03.01.2022, 14:07 167

Doi membri ai Consiliului Ştiinţific din Franţa au stabilit că tulpina Omicron este mai puţin severă şi mai mult clasică, în comparaţie cu variantele precedente. Estimarea arată că tulpina Omicron este cu până la 80% mai puţin periculoasă decât Delta.

Profesorii Yazdan Yazdanpanah şi Bruno Lina, membri ai Consiliului Ştiinţific, au explicat pentru BFMTV că sunt motive pentru a spera că varianta Omicron este mai contagioasă, dar mai puţin periculoasă decât precedentele.

Specialiştii estimează că varianta este între 50% şi 80% mai puţin periculoasă bazându-se pe studiile din Marea Britanie şi pe evoluţiile din Africa de Sud şi din alte ţări lovite de Omicron. Virusul încă se adaptează, dar evoluţia sa este diferită de variantele precedente, afectând mai puţin plămânii.

În timp, dacă nu apar alte mutaţii, varianta ar putea intra în rândul virusurilor sezoniere. Ministrul sanatatii, Olivier Veran, are o idee asemănătoare şi anunţă că, în timp ce varianta Omicron dă peste cap spitalele în ceea ce priveşte spitalizările convenţionale, Delta umple serviciile de Terapie Intensivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO