Eveniment

Cercetătorul Octavian Jurma îi avertizează pe români. Ce trebuie să facă aceştia

Cercetătorul Octavian Jurma îi avertizează pe români....

Autor: Petru Mazilu

28.01.2022, 20:57 616

Cercetătorul Octavian Jurma îi avertizează pe români că în următoarele săptămâni probabilitatea de a întâlni o persoană infectată creşte foarte mult. Ca urmare, masca FFP2 devine cea mai important măsură individuală de prevenire a infectării, spune Jurma.

Octavian Jurma a realizat două scenarii în ceea ce priveşte evoluţia valului Omicron în România. În scenariul optimist, în următoarele 2-3 săptămâni, numărul maxim de internări va rămâne apropiat de vârful de 20.000 de internaţi pe zi al valului Delta, anunţă Jurma.

În scenariul pesimist, numărul persoanelor internate din cauza COVID va ajunge în februarie la peste 30.000 în fiecare zi. De aceea, masca şi vaccinul rămân cele mai importante mijloace de protecţie, susţine Jurma.

„Având în vedere că în următoarele 2-4 săptămâni probabilitatea să te întâlneşti cu cineva infectat este foarte mare, masca FFP2 devine cea mai important măsură individuală de prevenire a infectării. Având în vedere riscul ridicat de spitalizare în caz de infectare, vaccinul (în special doză 3 - booster) devine cea mai importantă măsură de prevenire a spitalizării”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Autorităţile au anunţat joi 31.683 de noi cazuri şi 69 de decese, înregistrate în 24 de ore. În ATI erau internate 731 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO