Eveniment

Certuri în fotbal - Mircea Sandu: Niciun club nu achită salariile angajaţilor FRF

Certuri în fotbal - Mircea Sandu: Niciun club nu achită salariile angajaţilor FRF

Foto: Silviu Matei

Autor: Paula Rusanu

21.09.2011, 11:29 254

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, precizează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al forului, în replică la unele declaraţii făcute de finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, că niciun club nu achită salariile angajaţilor administraţiei federaţiei române, instituţie ce se autofinanţează.

"Faţă de declaraţiile făcute ieri, 20 septembrie, de patronul Stelei, Gigi Becali, voi reitera mai jos, pentru ultima oară, sursele de venit ale Federaţiei Române de Fotbal. Mă văd nevoit să efectuez acest demers în ideea de a pune punctul pe i în ceea ce priveşte o problematică pe care oficialul stelist o abordează fie în necunoştiinţă de cauză, fie tendenţios, fie metaforic. Numai că, dacă s-a vrut a fi folosită, această metaforă este una falsă şi ca formă, şi ca fond, adevărul fiind următorul: FRF reprezintă o instituţie de drept privat, care nu primeşte niciun ban de la bugetul statului şi care, implicit, se autofinanţează. Dintre sursele de venit - prezentate în bilanţul anual, prezentat Adunării Generale a FRF şi Ministerului de Finanţe - voi aminti sponsorizările, contractele de publicitate şi de televizare, meciurile internaţionale cu reţetă, taxele, vizele, penalităţile. Niciun club nu achită salariile angajaţilor Administraţiei FRF (începând cu preşedintele ei), aşa cum clamează domnul Becali, tot aşa cum niciun angajat al FRF nu se află pe statele de plată ale vreunui membru afiliat", se arată în comunicatul semnat de preşedintele FRF.

În finalul comunicatului, Mircea Sandu face apel la conducătorii de cluburi să "să fie atenţi la conotaţiile spuselor domniilor lor atunci când se referă la Federaţia Română de Fotbal" şi la preşedintele acestui for.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO