Eveniment

CFR Călători modernizează 30 de vagoane cu 44 milioane lei şi cumpără rame electrice de 100 mil. lei

CFR Călători modernizează 30 de vagoane cu 44 milioane lei şi cumpără rame electrice de 100 mil. lei

Autor: Alina Oprea

11.01.2016, 00:00 551

"Contractul pentru modernizarea celor 30 de vagoane este de peste 44 milioane lei şi a fost încheiat în urmă cu doi-trei ani. Un singur vagon a fost modernizat, dar nu a fost pus încă în circulaţie", au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii companiei.

Primul vagon a fost furnizat la finalul anului 2015 şi va intra în circulaţie în perioada următoare.

"Vagoanele pot circula cu viteza maximă de 160 km/h, îndeplinesc cerinţele de operabilitate şi dispun de sisteme de climatizare şi informare", arată CFR Călători într-un comunicat.

Tot în 2016 este prevazută de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, suma de 100 de milioane de lei pentru achiziţia de rame electrice. Acestea vor fi destinate transportului feroviar de pasageri pe distanţe medii, în special pe sectoarele reabilitate Bucureşti - Constanţa, Bucureşti - Braşov, dar şi pe Bucureşti - Craiova.

"Este important să cumpărăm pentru CFR Călători şi pentru România materialul rulant de care avem nevoie, care să corespundă şi să facă faţă condiţiilor din ţara noastră. Începând din acest an sunt şanse reale de a începe reînnoirea parcului activ al CFR Călatori. Sunt investiţii absolut necesare pentru îmbunătăţirea serviciilor companiei, astfel încât să putem oferi pasagerilor noştri condiţii decente de călătorie", a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

De asemenea, CFR Călători dispune de alte 126 de milioane de lei pentru asigurarea cofinanţării proiectelor de achiziţie material rulant din fonduri prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 sau prin alte scheme de finanţare.

AFACERI DE LA ZERO