Eveniment

CFR cere cel putin 31 mil. euro pe doua hectare

27.05.2008, 20:02 21

Compania Nationala de Cai Ferate - CFR scoate astazi la licitatie, la Bursa Romana de Marfuri, patru terenuri din Bucuresti, cu o suprafata totala de aproape doua hectare, pentru minimum 31 de milioane de euro, pretul de deschidere fiind de 1.606 euro, cu TVA, pentru metrul patrat.
Terenurile din Bucuresti, situate in zona Lujerului si aflate in administrarea CF Cotroceni, au suprafete de 5.738 de metri patrati, 9.741 metri patrati, 1.954 de metri patrati, respectiv 2.484 de metri patrati, potrivit Ministerului Transporturilor.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor se incheie astazi la pranz, licitatia urmand sa se desfasoare in aceeasi zi, pentru fiecare teren in parte. Compania, care administreaza si intretine infrastructura feroviara, anunta in septembrie a anului trecut ca va organiza pana la jumatatea lunii noiembrie o licitatie de vanzare a sapte terenuri, cu o suprafata totala de 12,7 hectare, pentru colectarea fondurilor necesare platii datoriilor catre furnizorii de energie electrica.
CFR estima ca prin vanzarea celor sapte terenuri va obtine circa 85 mil. euro, reprezentand aproape jumatate din valoarea datoriilor catre furnizorii de energie.
Potrivit directorului general al CFR, Constantin Manea, datoriile companiei catre furnizorii de electricitate se ridica la 600 mil. lei.
In luna noiembrie a anului trecut, CFR si-a majorat capitalul social cu 335 de mil. lei (100 mil. euro), de la 144 mil. lei la 479 mil. lei, prin includerea valorii unor terenuri in suprafata de 39 de hectare din patrimoniul Sucursalei Regionale Bucuresti.

Vagoane de peste 200 mil. euro
CFR Calatori intentioneaza sa achizitioneze, in urmatorii trei ani, 200 de vagoane destinate traficului intern si international, pentru 855,4 milioane de lei (peste 230 mil. euro), finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Astfel, CFR Calatori va achiztiona 20 de vagoane salon clasa I pentru trafic intern si international, 120 de vagoane clasa a II-a pentru trafic intern, 20 de vagoane salon clasa I pentru trafic intern, 20 de vagoane clasa a II-a cu bar pentru trafic intern si 20 de vagoane cu locuri de dormit pentru trafic intern si international.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO