Eveniment

CFR derulează un proiect de 11 mil. lei pentru 160 de treceri automate la nivel cu calea ferată

CFR derulează un proiect de 11 mil. lei pentru 160 de...

Autor: Mediafax

22.11.2019, 00:00 173
Ministerul Transporturilor transmite într-un răspuns la o interpelare parlamentară că CFR derulează un proiect de 11,2 milioane de lei pentru modernizarea a 160 de treceri la nivel cu calea ferată astfel încât să fie echipate cu semnalizare şi semibariere automate.

„Pe reţeaua feroviară sunt amenajate aproximativ 5.000 de treceri la nivel, configurate din punctul de vedere al semnalizării astfel: cu bariere automate, cu bariere mecanice, cu indicatoare rutiere. Pentru creşterea gradului de siguranţă în traficul rutier şi feroviar, CNCF «CFR» S.A. a demarat programul de modernizare a 160 de treceri la nivel, inclus în master Planul General de Transport, pentru care finanţarea se asigură din fonduri europene nerambursabile. Acest amplu program are drept scop reabilitarea căii ferate şi a căii rutiere aferente trecerilor la nivel şi echiparea cu instalaţii de semnalizare automată a apropierii trenurilor cu semibariere (BAT). Proiectul se află în etapa de achiziţie a studiului de fezabilitate şi are o valoare estimată de 11,2 mil. lei fără TVA, fiind derulat la nivelul celor 8 sucursale regionale CF, inclusiv de SRCF Constanţa“, susţin reprezentanţii Ministerului Transporturilor, într-un adresat deputatului PNL de Constanţa Aurel Boroianu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO