Eveniment

CFR Ferry-Boat şi o firmă din Turcia, acord pentru lansarea liniei Constanţa - Pendik

CFR Ferry-Boat şi o firmă din Turcia, acord pentru lansarea liniei Constanţa - Pendik

Foto Shutterstock

21.07.2011, 00:00 1630

CFR Ferry-Boat, filială a CFR Marfă, a încheiat un acord privindlansarea unei linii de transport al camioanelor pe nave pe rutaConstanţa - Pendik, Istanbul cu compania UN Ro-Ro din Turcia.

"Prin acest acord se creează premisele lansării unei linii RO-ROîntre Constanţa şi portul Pendik (Istanbul), după efectuareaamenajărilor la mal necesare în conformitate cu standardeleSchengen", se arată într-un comunicat al companiei de stat CFRMarfă. Compania deţinută de Ministerul Transporturilor precizeazăcă 40% din exporturile Turciei către Uniunea Europeană serealizează prin sistemul Ro-Ro.

"În acest context, demararea transportului Ro-Ro pe relaţiaConstanţa - Istanbul constituie o componentă importantă a creşteriitranzitului maritim, deschizând oportunităţi transportului de marfăîntre România şi Turcia, precum şi între Europa, Asia şi OrientulApropiat", se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO