Eveniment

CFR îşi schimbă conducerea. Ion Simu-Alexandru va ocupa postul de director general

CFR îşi schimbă conducerea. Ion Simu-Alexandru va...

Autor: Petru Mazilu

17.12.2021, 14:17 95

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că începând de vineri, 17 decembrie, compania are un nou director general. Ion Simu-Alexandru va ocupa funcţia având un mandat de patru luni.

CFR anunţă că Ion Simu-Alexandru a preluat conducerea companiei fiind desemnat de Consiliul de Administraţie în funcţia de director general interimar, pentru un mandat de patru luni.

Noul director este inginer şi absolvent al Facultăţii de Mecanică, specializarea Ingineria Sistemelor de Circulaţie Feroviară, din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara. Ion Simu-Alexandru are o experienţă profesională de 30 de ani în domeniul feroviar.

Priorităţile noului director sunt proiectele incluse în PNRR şi continuarea investiţiiilor în derulare.

„Toate aceste proiecte, care au o contribuţie esenţială în dezvoltarea economică a reţelei feroviare naţionale, dar şi a companiei în sine, se vor implementa în regim accelerat, pentru că acum există şansa uriaşă să modernizăm calea ferată, în această perioadă în care transportul feroviar, cel mai ecologic mod de transport, este o prioritate la nivel european şi naţional”, a declarat Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO