Eveniment

CFR vrea să cumpere energie electrică la BRM

CFR vrea să cumpere energie electrică la BRM

Autor: Ioan Dornescu

30.06.2014, 00:00 78

"Operatorii economici interesaţi vor depune la BRM oferta pentru întreaga cantitate, de 20.500 MWh, din care 17.000 MWh energie electrică de joasă tensiune şi 3.500 MWh energie electrică de medie tensiune, modalitatea de calcul a preţului fiind stipulată în documentaţia de licitaţie", se arată într-un comunicat al CFR.

Perioada de livrare a energiei, utilizată în staţiile de cale ferată, secţiile şi clădirile administrative ale companiei, este 1 septembrie 2014 - 30 august 2015, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea documetaţiei şi a ofertelor este 17 iulie, şedinţa de tranzacţionare urmând să aibă loc în aceeaşi zi.

Evaluarea ofertelor se va realiza prin compararea propunerilor financiare determinate prin însumarea valorilor rezultate din înmulţirea preţului total (care va sta la baza încheierii contractului) cu cantitatea maximă aferentă fiecărui tip de energie (medie şi joasă tensiune), precizează compania.

Sursa de finanţare a acestei achiziţii va fi asigurată din fonduri proprii, arată CFR, care nu oferă însă informaţii legate de valoarea estimată sau bugetul aferent acestei achiziţii.

"2014 este anul în care CFR, în calitate de gestionar al infrastructurii feroviare publice, efectuează prima tranzacţie pe piaţa bursieră pentru achiziţia de energie electrică, prin ieşirea de pe piaţa reglementată unde era consumator captiv, pe zonele geografice ale furnizorilor E.ON Energie România, ENEL Energie şi CEZ Vânzare", a declarat, în comunicat, directorul general companiei, Macarie Moldovan.

Compania aminteşte că în cursul acestui an a transferat către Electrificare CFR serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice de trancţiune, măsură operaţională care are drept scop reducerea costurilor, pentru consumul de energie, percepute operatorilor de transport feroviar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO