Eveniment

CFR vrea să închirieze linii de cale ferată printr-o licitaţie la BRM

CFR vrea să închirieze linii de cale ferată printr-o licitaţie la BRM

Autor: Neagu Lidia-Ileana

21.12.2011, 00:00 93

CFR SA va organiza joi la Bursa Română de Mărfuri (BRM) o licitaţie cu strigare pentru închirierea a zece secţii de cale ferată din infrastructura feroviară neinteroperabilă aflate pe raza regionalelor Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Cele zece secţii au fost împărţite în patru grupe pentru care operatorii interesaţi pot depune oferte astfel: grupa I Bucureşti cu secţiile Bucureşti Sud Călători -Titan Sud, Bucureşti Sud Călători - Olteniţa, Căciulaţi - Snagov Plaje, grupa II Bucureşti pe relaţiile Buda - Slănic, Ploieşti Nord - Măneciu, grupa Braşov pentru liniile Sebeş Alba - Petreştii de Pădure şi grupa Iaşi pentru traseele Dorneşti - Gura Putnei - Putna, Dornişoara - Floreni, Gura Humorului - Dărmăneşti şi Crasna - Huşi. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 decembrie.

În luna noiembrie CFR SA a atribuit trei contracte de închiriere de cale ferată aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile aferente sucursalelor Timişoara, Cluj şi Galaţi operatorilor RC-CF Trans, Via Terra Spedition şi Grup Feroviar Român (GFR), parte a grupului Grampet.

Executivul s-a angajat în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional să închidă 20% din liniile de cale ferată aflate în administrarea CFR SA, reprezentând aproximativ 4.000 de kilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestora şi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO