Eveniment

Cheltuieli în acest an pentru vacanţe în Malta peste 6,5 milioane de euro

Cheltuieli în acest an pentru vacanţe în Malta peste...

Autor: Liviu Iancu

10.11.2014, 00:00 121

În 2014, cursele directe Air Malta operate de agenţia Malta Travel au dus în vacanţă circa 3.700 de turişti români în cele şase luni ale sezonului turistic, aceştia cheltuind 4,7 milioane de euro pe sejururi.

"Pentru 2014 am observat o creştere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4 şi 5 stele în rândul cuplurilor proaspăt căsătorite sau a celor care au mers însoţiţi de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion şi pe cazare a unei persoane urcand astfel la 1.050 de euro. În plus, fiecare turist îşi achiziţionează din ţară şi excursiile opţionale, ajungând astfel la o medie a bugetului de vacanţă pentru shopping, vizite turistice şi masă de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanţă de 7 zile în Malta la un hotel de 5 stele, un turist român alocă, în medie, 1.700 de euro", a declarat în comunicat Mark Neville Faruggia, directorul agenţiei Malta Travel.

Pentru pachetele turistice de 5 stele au optat 35% din turişti, în timp ce o pondere de 50% a fost deţinută de ofertele speciale şi programul de Seniori Travel, al căror preţ a pornit de la 299 de euro de persoană, incluzând sejurul de 7 zile cu avion şi cazare.

În ceea ce priveşte excursiile opţionale, cele mai căutate au fost programele de o zi în capitala Valletta, la un preţ de 45 de euro persoana, turul insulei Gozo (60 euro/persoană) şi vizita la Grota Albastră (preţ 35 euro/persoană).

Printre optiunile populare de petrecere a timpului liber în această destinaţie se numără croazierele în jurul Maltei, plaja în Laguna Albastră, dar şi scuba diving sau snorkeling.

Agenţia Malta Travel are o experinţă de 14 ani pe piaţa din România, operând exclusiv destinaţia Malta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO