Eveniment

China închide şcolile şi anulează zeci de zboruri pe măsură ce Beijingul raportează o creştere „extrem de gravă” a numărului de infecţii cu coronavirus

China închide şcolile şi anulează zeci de zboruri pe măsură ce Beijingul raportează o creştere „extrem de gravă” a numărului de infecţii cu coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2020, 11:15 57439

China a impus noi restricţii prin închiderea şcolilor şi anularea mai multor zboruri pe măsură ce noile infecţii cu coronavirus au continuat să alarmeze autorităţile de la Beijing, scrie Business Insider.

Capitala ţării nu a înregistrat niciun caz transmis la nivel local pentru o perioadă de 57 de zile până la izbucnirea focarului de săptămâna trecută.

Autorităţile au raportat 31 de cazuri în Beijing până pe 16 iunie, ducând totalul din capitala chineză la 137, cel mai mare număr de când pandemia a fost adusă sub control în luna martie până în prezent. Cai Qi, Secretarul Partidului Comunist din Beijing, a descris situaţia actuală ca fiind „extrem de gravă”.

Rapoartele ziarelor deţinute de statul chinez sugerează că noul focar ar avea originea într-o piaţă alimentară din Beijing.

Marţi, oficialii oraşului au crescut nivelul de alertă la nivelul doi (din patru). Ulterior, autorităţile au anulat zeci de zboruri, au blocat în totalitate cartierele din jurul pieţei şi au închis şcolile, într-o efort de a ţine sub control numărul de infecţii.

Piaţa în cauză este vizitată zilnic de mii de oameni şi furnizează 80% din totalul de carne şi legume al oraşului, potrivit BBC, ceea ce complică tot mai mult controlarea focarului.  

„Nu putem elimina din calcul scenariul în care numărul de cazuri va creşte pentru o anumită perioadă de timp”, spune Pang Xinghuo, membru al diviziei de control al bolilor din cadrul guvernului chinez.

 
AFACERI DE LA ZERO