Eveniment

China se topeşte: Shanghai a înregistrat pentru a treia oară temperaturi record. Reţelele electrice ar putea ceda oricând

China se topeşte: Shanghai a înregistrat pentru a treia...

Autor: Andreea Tobias

14.07.2022, 09:38 726

Pentru a treia oară în această vară, Shanghai a emis cea mai ridicată alertă de caniculă. Temperaturile par să atingă joi recorduri în cel mai populat oraş din China.

Oraşul cu 25 de milioane de locuitori a anunţat o alertă roşie, indicând că se aşteaptă ca temperaturile să crească până la cel puţin 40 de grade Celsius în următoarele 24 de ore, relatează Reuters.

Oraşul a emis 3 alerte roşii în ultimele 5 zile, evenimentul fiind relativ rar, deoarece Shanghai a emis 17 astfel de alerte de când a început să ţină evidenţa în 1873.

Miercuri, oraşul a fost sufocat de temperaturile care au urcat până la 40,9C, egalând un record stabilit la sfârşitul lunii iulie, 2017.

Jumătate din China a fost afectată de valul neobişnuit de caniculă din ultima lună.

Odată cu cererea mai mare de aer condiţionat, presiunea pe reţelele electrice din 7 provincii şi regiuni a atins un nivel record, potrivit presei de stat. Presiunea maximă de energie electrică a Chinei a atins marţi un maxim istoric de 1,22 miliarde de kilowaţi, a anunţat joi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO