Eveniment

China vrea să facă un nou miracol economic: Guvernul de la Beijing plănuieşte să facă toate eforturile pentru a-şi consolida redresarea economică în T3

China vrea să facă un nou miracol economic: Guvernul de...

Autor: Ştefan Stan

23.07.2022, 12:00 356

China va depune eforturi mari pentru a-şi consolida redresarea economică, în special în trimestrul al treilea, care este crucial, acordând prioritate stabilizării ocupării forţei de muncă şi a preţurilor, a anunţat vineri presa de stat, după o reuniune a guvernului.

A doua economie a lumii a ratat la limită o contracţie în al doilea trimestru, înregistrând o creştere de doar 0,4% în ritm anual, influenţată de blocajele COVID-19, de un sector imobiliar slab şi de un sentiment de prudenţă al consumatorilor. Guvernul a stabilit un obiectiv de creştere pentru 2022 de aproximativ 5,5%.

Obstacolele majore din a doua jumătate a anului includ politica persistentă a Chinei de zero-COVID, care presupune frâne şi restricţii care ar putea perturba din nou afacerile locale, ocuparea forţei de muncă şi consumul. Pentru a stimula creşterea, autorităţile au dezmorţit un vechi manual de joc, emiţând datorii pentru a finanţa proiecte mari de infrastructură.

"Vom face eforturi mari pentru a consolida bazele redresării economice, ne vom strădui să stabilizăm economia şi să menţinem funcţionarea economică într-un interval rezonabil, vom acorda prioritate asigurării atingerii obiectivului de stabilizare a ocupării forţei de muncă şi a preţurilor", a declarat cabinetul, citat de presa de stat.

Rata şomajului la nivel naţional, bazată pe sondaje, a scăzut la 5,5% în iunie, de la 5,9% în mai, dar şomajul în rândul tinerilor a atins un nivel record de 19,3%. Muncitorii migranţi cu gulere albastre au fost, de asemenea, forţaţi să părăsească oraşele şi să se întoarcă acasă din cauza pierderii locurilor de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO