Eveniment

Cine ar putea să îi ia locul Theresei May în funcţia de premier al Marii Britanii

Cine ar putea să îi ia locul Theresei May în funcţia...

Autor: Teodora Marinescu

29.05.2019, 12:12 196

Matt Hancock, unul dintre candidaţii conservatori pentru funcţia de viitor premier al Marii Britanii, a declarat că va renegocia viitoarele relaţii cu Uniunea Europeană şi că va explora posibilitatea schimbării acordului de retragere, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Uniunea Europeană a afirmat în mai multe rânduri că acordul negociat cu Theresa May, care a fost respins de trei ori în Parlamentul britanic, nu va fi renegociat.

"E foarte clar că putem avea discuţii despre viitorul aranjament. Vom vedea", a declarat Hancock pentru postul Sky News.

"Trebuie să părăsim UE cu un acord până la 31 octombrie. Sunt de părere că acest lucru este încă posibil", a adăugat acesta.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO