Eveniment

Cine este Bogdan Gheorghiu, propunerea de ministru al Culturii în Guvernul Orban

Cine este Bogdan Gheorghiu, propunerea de ministru al...

Autor: Ana Obretin

24.10.2019, 14:53 84

Deputatul Bogdan Gheorghiu, propunerea de ministru al Culturii în Guvernul Ludovic Orban, este absolvent al facultăţii de actorie şi a lucrat foarte mulţi ani în televiziune, înainte de a se înscrie în Partidul Naţional Liberal, în 2016.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Gheorghiu este, din 2016, deputat în Circumscripţia electorală nr. 35 Suceava, din partea Partidului Naţional Liberal, potrivit cdep.ro.

Totodată, din 2016, este membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

După ce a absolvit cursurile Facultăţii de Arte-Actorie din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti, în 1999, a pus bazele Teatrului Dramatic "Bucovina", după care, în 2000, a fost realizator la Tele7ABC. În perioada 2000 - 2007, a realizat emisiuni la Radio AS Suceava, iar, în paralel, a deschis staţia locală OTV Suceava (2002 - 2003), a fost manager al Radio Gold Rădăuţi (2004) şi a pus bazele postului TV Rădăuţi (2005 - 2006).

În 2007, a deschis postul regional de televiziune Bucovina Tv, unde a fost realizator, director de programe, manager şi proprietar al postului.

În 2014 s-a retras din televiziune, iar, în ianuarie 2016, s-a înscris în PNL.

În CV-ul său publicat pe cdep.ro, Bogdan Gheorghiu se descrie drept o persoană comunicativă, pragmatică, cu dorinţă de implicare şi abilitate de a lucra în echipă.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, acesta este deţine împreună cu soţia un apartament şi o casă de locuit, în Suceava, respectiv la Vadu Moldovei, şi un alt apartament moştenit în 2019, situat în acelaşi municipiu. De asemenea, în judeţul Suceava, deţine singur şi împreună cu soţia patru terenuri, cu o suprafaţă totală de aproape 20.000 de metri pătraţi.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier şi un premier în persoana preşedintelui PNL. Urmează ca miniştrii să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

În prezent, ministrul interimar al Culturii este Valer-Daniel Breaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO