Eveniment

Cine este Cornel Feruţă, noul şef de cabinet al premierului Ungureanu

Cine este Cornel Feruţă, noul şef de cabinet al premierului Ungureanu

Autor: Paul Comsa

19.02.2012, 15:37 1960

Cornel Feruţă intră în echipa noului premier al României după ce a ocupat în ultimii patru ani funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Misiunii Permanente a României la Viena. Diplomat de carieră, Feruţă a fost în perioada ianuarie 2005 - iunie 2007 directorul de Cabinet al actualului premier Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de externe.
Înainte de a se angaja în structurile Ministerului de Externe, Feruţă a fost timp de trei ani redactor la Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional, în perioada noiembrie 1994 - decembrie 1997.

Vezi aici CV-ul lui Cornel Feruţă

Cornel Feruţă a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Bucureşti, urmând o specializare în relaţii internaţionale. Feruţă a primit o diplomă de merit din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru contribuţia la exercitarea Preşedinţiei OSCE. Noul director de cabinet cunoaşte foarte bine engleza şi franceza şi a urmat o serie de stagii de pregătire şi perfecţionare în străinătate .
Cornel Feruţă s-a născut în localitatea Balş din Judeţul Olt, are 36 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO