Eveniment

Cine este dat în urmărire naţională? Dinel Staicu, Dinel Niţu sau ambii?

Cine este dat în urmărire naţională? Dinel Staicu, Dinel Niţu sau ambii?

Autor: Mediafax

06.04.2011, 15:19 43

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, recent condamnatdefinitiv la şapte ani de închisoare pentru fraudarea BănciiInternaţionale a Religiilor (BIR), se numeşte acum Dinel Nuţu, dupăce, în luna ianuarie a acestui an, şi-a schimbat numele,preluându-l pe cel al soţiei, informează Mediafax.

Decizia de schimbare a numelui din Staicu în Nuţu apare înpartea a treia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial alRomâniei.

"Staicu Dinel, cu domiciliul în Craiova, aleea Mamaia numărul 2,judeţul Dolj, născut la data de 9 august 1956 în comuna Leu,judeţul Dolj, fiul lui Ştefan şi Ştefana Staicu, solicităschimbarea numelui său de familie din Staicu în acela de Nuţu, sprea se numi Nuţu Dinel", se arată în ediţia Monitorului Oficialcitată.

Cu toate acestea, Poliţia Capitalei declară că pentru caschimbarea numelui să fie realizată acesta trebuie să meargă cuextrasul din Monitorul Oficial, cu aprobarea Consiliului Local şicu documentele de identitate la Evidenţa Populaţiei, pentru a-şipreschimba actele şi a încheia procedura preluării noului nume.

Omul de afaceri craiovean nu a făcut acest lucru, astfel cădecizia de schimbare a numelui din Staicu în Nuţu, din partea atreia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial, nu are niciovaloare legală, atâta vreme cât el are aceleaşi documente, penumele său vechi.

Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoarepentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privindfalimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor. El a fost dat înurmărire naţională, marţi, în urma condamnării pronunţate luni deCurtea de Apel Bucureşti (CAB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO