Eveniment

Cine este hackerul român care a provocat NASA şi Marinei Americane daune de 240.000 de dolari

Autor: Robert VERESS

26.02.2011, 13:44 41

La 20 de ani, Victor Faur s-a dovedit a fi unul dintre cei maipricepuţi hackeri din lume, reuşind performanţa de a penetrasistemele de securitate ale computerelor NASA, US Navy (MarinaAmericană), US Departament of Energy (DoE), Jet PropulsionLaboratory (JPL) şi Goddard Space Flight Center, (GSFC), scrieGândul. Atacurile informatice s-au desfăşurat în perioadanoiembrie 2005 - septembrie 2006. Condamnat până acum de douăinstanţe, Faur este judecat de Curtea de Apel Timişoara, iar dacăva pierde, va fi obligat la plata a 240.000 de dolari.

La solicitarea instituţiilor precizate mai sus şi a Interpol,procurorii Direcţiei de investigare a infracţiunilor decriminalitate organizată şi terorism (DIICOT), l-au reţinut pe Faurşi l-au deferit Justiţiei, procesul începând pe 6 septembrie 2007,cu inculpatul judecat în stare de libertate. Faur a pierdut înprimele două instanţe, iar acum se judecă apelul - ultimaposibilitate de răsturnare a verdictului prin care a fost condamnatla un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, precum şi plataa 239.088 dolari daune către instituţiile americane (din care214.200 de dolari ar reveni NASA), respectiv 2.750 de leicheltuieli de judecată. Vedeţi cum speră hackerul român să eludeze sancţiunea pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO