Eveniment

Cine este Lucian Daniel Viziteu, noul primar al Bacăului, citadela cândva de necucerit a lui Viorel Hrebenciuc

Cine este Lucian Daniel Viziteu, noul primar al Bacăului, citadela cândva de necucerit a lui Viorel Hrebenciuc

Autor: Miruna Diaconu

28.09.2020, 14:56 1181

Lucian Daniel Viziteu, candidatul din partea USR, a câştigat Primăria Bacăului, iar pe următoarele două locuri se află un candidat independent, Sergiu Sechelariu (fratele fostului primar pesedist Dumitru Sechelariu) şi Cosmin Necula, din partea Pro România (fost PSD). Cosmin Necula a fost primarul Bacăului în perioada 2016-2020, din partea PSD, dar la aceste alegeri locale, el a candidat din partea Pro România, aripa smulsă a PSD, condusă de Victor Ponta.

Punct cu punct, PSD este scos din Moldova, după o dominaţie categorică de un sfert de secol. După căderea fiefului baronului Vrancei, Marian Oprişan, un alt fief al PSD, Bacăul – de nezdruncitat în vremea tandemului Sechelariu/Hrebenciuc, cade, aşadar.

Cine este Lucian Daniel Viziteu?

@ Este deputat USR de Bacău şi membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă.

@ A terminat Liceul Teoretic de matematică şi informatică, apoi şi-a continuat studiile în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica Bucureşti, până în 2007.

@În perioada 2003-2003 a înfiinţat o asociaţie studenţească numită Asociaţia Studenţilor pentru Studii Alternative, unde a construit roboţi autonomi şi a participat la competiţii mondiale de robotică pentru amatori.

@ În Franţa, Viziteu a urmat un masterat în statistică şi finanţe în oraşul Grenoble. După terminarea masteratului, s-a calificat pentru obţinerea unei burse de studiu doctorale, unde a cercetat legătura între iraţionalităţile investitorilor şi formarea preţurilor în pieţele de capital. După trei ani şi jumătate a obţinut titlul de doctor în Finanţe al Universităţii din Grenoble cu calificativul cel mai înalt Summa cum laudae.

@ În 2013 s-a întors în ţară, an în care a participat la o competiţie de finanţare pentru start-up-uri şi a câştigat un grant, cu finanţarea primită a început prima fabrică de izolatori termici din lână de oaie din România.

 
 
AFACERI DE LA ZERO