Eveniment

Cine este Marius Locic, chemat la DNA in cazul senatorului PSD Catalin Voicu

Cine este Marius Locic, chemat la DNA in cazul senatorului PSD Catalin Voicu

Marius Locic (foto stanga) este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al lui Gigi Becali

15.12.2009, 00:00 2090

La sfarsitul audierilor, omul de afaceri, a carui avere a fostestimata in topul Forbes la 15 milioane de euro, nu a precizatcalitatea in care a fost audiat si ce acuzatii i se aduc, spunanddoar ca va face declaratii in cateva zile, potrivit Mediafax.

Locic este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al luiGigi Becali, imagine formata ca urmare a unei lungi perioade incare firma Locic Imobiliare a fost sponsor al echipei SteauaBucuresti, finantata de omul de afaceri din Pipera.

Locic figureaza actionar direct in 11 firme, potrivit datelor dela Registrul Comertului, majoritatea avand activitate in media siimobiliare.

Firma cu cea mai mare cifra de afaceri este Locic Imobiliare, cu17 angajati si venituri de 3,5 de milioane de euro in 2008,potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Principala activitate a Locic Imobiliare este cea de agentieimobiliara, in timp ce activele imobilizate erau evaluate lasfarsitul anului la circa 42 milioane de lei, respectiv 10 milioanede euro.

Din portofoliul lui Locic mai face parte si firma LocicResidential, cu activitati de dezvoltare imobiliara, active decirca 11 milioane de euro si pierderi nete de peste 0,5 milioane deeuro in 2008, potrivit aceleiasi surse.

Omul de afaceri anuntase in 2007 ca va investi circa 120 demilioane de euro in realizarea a sase proiecte imobiliare inBucuresti si Mogosoaia. Cel mai important proiect anuntat la vremearespectiva prevedea constructia unui proiect de birouri pe un terende 10.000 de metri patrati din apropierea hotelului Caro de pestrada Barbu Vacarescu din Capitala.

Odata cu criza financiara insa, afacerile imobiliare aleinvestitorului nu au mai evoluat la fel de bine, astfel ca presa ascris ca doua dintre masinile de lux ale lui Marius Locic - unRolls Royce si un Bentley - au fost recuperate de firmele deleasing.

In acest an insa, tot potrivit informatiilor din presa, Locic areusit una dintre putinele tranzactii importante cu terenuri,vanzand mai multe hale aflate pe un lot de 1,5 hectare din vestulCapitalei catre postul de televiziune OTV, pentru noul sediu.

Locic are si propriile afaceri in presa, prin intermendiulfirmei Locic Media, care edita publicatiile Atac, Interesul Publicsi Goool Sport. Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, LocicMedia a inregistrat anul trecut afaceri de 1.810 lei, adica 491 deeuro si pierderi de 641.000 lei (174.000 de euro).

Omul de afaceri mai detinea, potrivit informatiilor publicate inpresa, si doua tipografii, precum si doua posturi de televiziune.El nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.

Afacerile lui Locic

  • Agentia Locic Imobiliare, cu afaceri de 3,5 milioane de euro in2008;
  • Averea omului de afaceri a fost estimata de Forbes la 15milioane de euro;
  • A vandut in acest an hale si un teren de 1,5 hectare dinBucuresti catre OTV;
  • Intentiona sa investeasca 120 de milioane de euro in saseproiecte imobiliare;
  • Detine doua tipografii si, prin intermendiul Locic Media,editeaza publicatiile Atac, Interesul Public si Goool Sport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO