Eveniment

Cine este Octavian Ursu, românul care face parte din partidul Angelei Merkel şi care a devenit primarul oraşului Gorlitz din Germania

Cine este Octavian Ursu, românul care face parte din...

Autor: Marinela Sarbu

22.06.2019, 20:00 666

Octavian Ursu, un român stabilit în Germania, a fost ales duminică în funcţia de primar general al oraşului Görlitz, situat în landul federal Saxonia din estul Germaniei, învingându-l pe reprezentantul partidului de extremă-dreapta AfD, potrivit presei germane.

Ursu, candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), l-a învins în turul al doilea de scrutin pe candidatul partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), un fost poliţist pe nume Sebastian Wippel.

Octavian Ursu a fost ales primar-general al oraşului Görlitz cu 55,1 la sută din totalul voturilor exprimate, în timp ce Wippel avea 44,9%, după ce numărul voturilor a fost cuprins în 74 din cele 75 de circumscripţii electorale, a informat Sächsische Zeitung.

În primul tur, reprezentantul AfD se clasase pe primul loc, cu 36,4% din voturi, în timp ce Octavian Ursu, candidatul creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel obţinuse 30,3% din voturi.

"Sunt fericit. Acum trebuie să vedem cum ne apropiem de cei care nu au votat pentru mine", a declarat Ursu, potrivit Deutsche Welle.

Octavian Ursu a plecat din România în 1990.

Acesta s-a născut la Bucureşti, a absolvit Conservatorul şi a plecat în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat în 2009 în CDU şi în 2010 a preluat conducerea circumscripţiei municipale din Görlitz a formaţiunii conservatoare. În 2014, el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, scrie Deutsche Welle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO